; flyttar


Allt lastat i släpet, dags att köra mot Alvesta.. :)

; rapport från västkusten


Gårdagen ägnades åt PBL-arbete och det tog pretty much hela dagen att sammanställa och fixa det sista - ändå känns det inte helt klart. Idag är det VFU-uppgift som gäller, deadline 18.00 och imorgon är det osannolikt nog flytt. Fortfarande orolig för att något inte ska stämma, att nycklarna inte är inlämnade när vi ska hämta dem, att lägenheten inte är städad osv.. Vi kör med två bilar så är tanken att mamma stannar över till onsdag och hjälper mig packa upp och lite så, skönt att ha en bil ifall vi behöver åka och köpa något - ska försöka komma ihåg att ta bilder nästa gång jag är och kollar på en lägenhet som jag eventuellt ska flytta in i. 
 
Knappt fått något läst alls denna månaden; påbörjade Eleanor & Park som är en väldigt söt ungdomsbok i förrgår, men är så trött på kvällarna att jag ännu inte läst ut den. Kanske ikväll dock.. Tänker att det bara är denna veckan kvar sedan är kursen slut och det blir förhoppningsvis inte lika galet tempo under nästa kurs. 
 
 
trött terrorist under gårdagen..

; take another little piece of my heart


Kvällens soundtrack: 
 

; recent events


På väg till sängen, dagen har gått fort och varit ganska full av händelser.. Började på praktiken (börjar luta mer och mer åt skolbibliotek - så himla roligt!), sedan fick jag laga mat när jag kom hem för att ingen annan ville göra det och efter maten åkte mamma & jag till Amnesty och loppisen där för att kolla på stolar. Hittade ganska breda, stabila stolar som jag tog tre av; med dyna blir de nog bra att sitta och plugga på.. "Råkade" även få med mig sisådär tolv böcker hem; hittade många fler som jag ville ha men har blivit kräsen, plus att många böcker tyvärr var i väldigt dåligt skick.
 
Ska försöka att blogga lite mer imorgon och eventuellt hinna läsa en bok eller så.. 

; samlar vuxenpoäng(?)


Vet inte hur många gånger jag läst att det är världsboksdagen idag, blir så när man bevakar ett antal bokbloggar... Dagen har mest bestått av VFU (supernöjd med allt hittills, har jättekul & lär mig massor), sedan åkte mamma, jag & syster yster ut till Flygstaden - syster skulle hämta cykel och jag hittad ett par snygga & billiga promenadskor som jag passade på att köpa då mina gamla är ganska slitna. Kollade även snabbt på bord till köket men konstaterade att jag inte vill betala särskilt mycket för ett bord.. In på Elgiganten för att köpa microvågsugn och kolla skrivare, självklart fanns inte skrivaren jag ville ha så struntade i det så länge - är ju inte särskilt akut. Fick även med mig skyddsplast till ipaden hem, är väl på tiden. 
 
Börjar bli dags för att sova, trött efter alla nya intryck.. Ska försöka läsa lite innan, vet inte varför men Richelle Meads "nya" lyckas jag inte direkt fastna för; kanske beror på att dramaturgin börjar bli lite väl uppenbar efter tio av hennes böcker eller så..? Lockad av att beställa hem lite fler Jennifer Brown-titlar efter läsningen av hennes fenomenala Hate List, men får vänta, dagens inköp gick på en del och lär göra av mer under veckan.. På återseende :) 

; slottet av is


 
Författare: Janina Kastevik
Titel: Slottet av is
Utgiven: 2013
Förlag: Bonniers
Språk: Svenska (219s, inbunden)
 
Minnas pappa är som en vulkan, ibland exploderar han för ingenting, men mellanåt är han världens bästa pappa. Minna har lärt sig när pappa är på dåligt humör och man får akta sig, men systern Lo förstår inte att man ibland måste tassa på tå. En dag när pappa exploderar vid matbordet rusar Minna ut ur lägenheten och in i hissen för att komma undan; väl där hittar hon en gömd knapp som hon trycker på. Det visar sig att knappen tar hissen till Undrien, ett land med en mormor och en drake; för att inte tala om vilka äventyr som finns... 
 
När jag läser scenen med mormor och draken för första gången så kom jag direkt att tänka på Astrid Lindgrens Draken med de röda ögonen, utan att det egentligen finns så mycket likheter med just den novellen. Tolkar man så kan man hitta många influenser av Lindgrens verk i Janinas debut, dock anser jag att det är på en nivå där de inte tar över handlingen; vilket är positivt enligt mig. Många nya och kreativa idéer ryms det också under bokens ca tvåhundra sidor och jag gillar verkligen beskrivningarna och handlingen - även om jag ansåg att det gick lite fort på slutet och jag gärna hade sett det lite mer utdraget, men antar att det är en smaksak. Tänkte mycket på hur bra den (antagligen) passar som högläsningsbok i en tvåa eller trea. 
 
En mysig sagobok som jag tror passar de flesta åldrar; många föräldrar skulle säkert behöva läsa boken & "se sig själva i spegeln". Kommer definitivt att hålla ett öga på Janinas författarskap i framtiden; hon bloggar ju även böcker & läsning på den här bloggen
 
Pssst. På Boktjuvens blogg kan man även läsa lite utdrag ur boken.
 

; det går bara inte 
Författare: Camilla Jönsson
Titel: Det går bara inte
Utgiven: 2013
Förlag: Wahlströms
Språk: Svenska (261s, inbunden)
 
Camilla Jönsson har skrivit en ungdomsbok om kärlek, vänskap och val och jag tror de flesta kan känna igen sig i någon del av innehållet. Vi möter Emelie som går på gymnasiet och råkar bli kär i två killar samtidigt, tror hon i alla fall: det är Sander och Victor. Victor träffar hon nästan varje dag i skolan medan Sander är äldre och de ses på enstaka fester, bägge verkar vara intresserade av Emelie men måste hon verkligen välja? 
 
Lite kluven till handligen, för mig känns det som om det utspelar sig på högstadiet snarare än gymnasiet, men det kan vara mina personliga erfarenheter som spelar in då jag tycker att många av karaktärerna beter sig väldigt... omoget. Sen kanske folk beter sig så på gymnasiet också, men för mig kändes det mer högstadieaktigt. Jag har svårt för Emelies kompis Stina och förstår inte riktigt varför hon är så arg i mer än halva boken, har lite svårt att förstå meningen och motivet med det. 
 
Det är en trevlig, ganska lättläst och lättsmält bok även om jag hade velat ha lite mer, lite annorlunda - just nu sticker den inte riktigt ut bland andra ungdomsböcker utan blir lätt en i mängden med tanke på handligen och innehållet. Slutsats: en småtrevlig debut av en författare som jag hoppas kommer att skriva mera; dock kanske med mer genomtänkta karaktärer och något som sticker ut mer, märks mer. Rekommenderas till högstadiet & uppåt, passar även personer som inte är så starka i läsningen. 
 

: long day


kom hem från dressyrtävling & alla omständigheter kring sådant vid fem, duschade och sedan la jag mig för att vila eftersom jag hade en hemsk huvudvärk.. Råkade somna och blev väckt av mamma en timme senare för att det var mat. Nu är huvudvärken borta och jag har sjukt många inlägg att gå igenom i readern och jag är så trött att jag inte ens orkar vara nervös inför praktiken som börjar imorgon.. Funderar på att gå upp och lägga mig och läsa The Indigo Spell som min kompis var snäll nog att låna ut till mig, stått i kö sedan novemeber på bibliotekets exemplar och det börjar bli sjukt tjatigt.. Å andra sidan vill jag inte köpa den eftersom jag inte har de andra delarna i serien och då jag undviker att köpa egna böcker just nu och belastar istället budgeten på Växjös SB (calm down, flyttar till Alvesta snart..) & nu när vi (jag) ändå råkade hamna inom biblioteksvärlden ska jag någon dag skriva ett upprört inlägg över de nya, värdelösa arena-webbplatserna som biblioteken i Kronoberg har gått över till (som verkar funka i alla webbläsare förutom min då inloggningsknappen saknas och det mesta av infon är på engelska, yay). 
 
Nu ska jag försöka leta upp aloe vera till min solbrända näsa (& kinder, lyckades bränna mig lite as usual) och sedan försöka läsa lite.

; strawtown


Jag hamnade i Strawtown igår fm, trött efter väldigt få antal timmar sömn och alldeles för tung packning. Lyckades läsa Kerstin Giers bok Rubinröd på bussen och bloggar om den och de andra böckerna jag faktiskt läst denna månaden när tiden finns, helgen är ganska fullbokad och jag ska strax packa lite saker, försöka hitta en reservnyckel och ta mig till stallet där jag ska spendera natten tillsammans med x antal barn och ungdomar. Ska bli kul, antagligen jobbigt - men kul. Hitills har dagen bestått av PBL-arbete, har skrivit tre sidor på mitt område och är inte riktigt klar än, men det får fixas till under veckan istället..  
 
Men men, dags att springa iväg till kvällens aktiviteter. 

; deadlines


Hemtentan inskickad, dags för ångesten att infinna sig på riktigt. Jag vet knappt vad jag har skrivit och handen har fortfarande krånglat under dagen. Jag har inte packat klart inför Halmstad, bussen går härifrån om sju och en halv timme och jag borde sova, är lite av ett mysterium hur jag ska orka kånka alla packning till bussen men det får väl gå. Förhoppningsvis kan pappa hämta upp mig på lunchen när jag kommer fram så jag slipper byta buss och ha mig. Lär inte bli så mycket ro, PBLen drar igång på riktigt nu och jag har bokat upp mig hela helgen och har dåligt samvete. 
 
Helgen består i alla fall av hästar och hästmänniskor vilket för det mesta är trevligt, frun ska tävla på söndagen så jag ska vara hästskötare och allt annat som det innebär (mental coach, psykolog mm). Ska även ha tid att hänga lite på HYPE (kulturevenemang) där systeryster jobbar i caféet på kulturhuset så jag lär få se lite scenpoesi och annat trevligt om jag umgås med henne. 
 
Dags att packa klart och sedan försöka sova ialla fall några timmar. 

; kapitulation?


Vet inte varför men min hand vill verkligen inte vara med och skriva på tangentbord, kryper i den, domnar och krampar - den har aldrig gjort såhär innan, skitdumt och kass timing. Satt uppe till halv fyra i morse/natt och skrev på hemtentan, har skrivit lite nu på fm också men ägnat större delen av tiden åt att flyttpacka och försöka få lite ordning i kaoset. Hur mycket böcker kan man (jag...) släpa hem på ett halvår egentligen?! Att jag dessutom ska till Halmstad och bo där i ca en och en halv vecka underlättar ju inte saken; fått tänka och sortera var jag ska göra av vilka saker.
 
Känns fortfarande overkligt. Inatt är sista natten jag någonsin sover här. När jag flyttade in tänkte jag att det här var ett rum man kunde bli galen i, så lite plats - men det har fungerat förvånandsvärt bra och jag har återigen insett vikten av att faktiskt ha ett skrivbord under tiden man pluggar. I lägenheten kommer jag antagligen ha matsalsbordet som kombinerat mat- & skrivbord för platsbristen. Jag stod i valet mellan bäddsoffa eller skrivbord och tja, bäddsoffan har klara fördelar, speciellt om folk vill hälsa på. 
 
Känner jag mig själv rätt kommer jag ge upp tentan någonstans inatt och skicka in den trots att jag inte känner mig färdig, men det brukar lösa sig ändå - just nu är jag i stadiet där jag faktiskt kan tänka mig en omtenta så länge jag slipper försöka skriva på tangentbordet med min jävulska hand.. Vi får se hur det går helt enkelt. 

; motgångar


En timmes effektivt skrivande på tangentbord & det kryper i hela vänsterhanden. Känns väldigt lovande. Kanske borde överväga den där operationen trots allt.... 

; en glimt av det förflutna


hemtenta på schemat under tre (fyra) dagar, fick ut den för ca ett dygn sen och har väl skrivit en tredjedel. Sitter för tillfället med morgonkaffe och försöker få min hjärna att fungera. Ska försöka skriva klart idag så jag kan ägna morgondagen åt att packa och plocka i ordning allt inför flytten. Hade behövt städa lite, även om det lär behöva göras efter alla saker har försvunnit också. Allt känns så oplanerat, ostrukturerat. 
 
Har funderat mycket på det här med drömmar och framtid på sistone. Vad som är mina drömmar och vad som är det som "förväntas" att man ska göra när man är ung. Ja, jag vill resa men kanske inte nu. Ja, festa kan vara kul ibland men det är inget jag har ett behov av att göra varje helg. Ja, vänner är bra att ha - och det finns några, de befinner sig bara inte där jag befinner mig just nu. Trygghet är ett basbehov och jag kan inte minnas sist jag kände mig trygg, kände mig hemma - de mest komiska är väl att det lär ha varit mitt femtonåriga jag som var trygg. Vilja starkare än stål om hon bara bestämde sig för något. Det var synd att någon bröt ner henne, att hon lät sig brytas ner. 
 
Jag har ganska många vuxna personer i mitt liv som hängt med sen jag var tio, elva år - som trodde på mig hela vägen, som såg vem jag kunde vara; vem jag kunde bli innan jag ens visste det själv. Som gav mig vägar att gå som jag inte ens visste att jag kunde eller ville gå på; så många minnen, så många erfarenheter - jag vet inte ens vem jag ska börja tacka. De första månaderna här tvivlade jag så sjukt mycket, såg bara svart eller vitt, rätt eller fel. Sedan bestämde jag mig för att den här vägen leder till andra vägar, öppnar andra dörrar. Jag bestämde mig för att det här är rätt just nu, just här. Livet blev ganska mycket enklare efter det, det är samtidigt ett beslut som jag aldrig har tagit innan. Förr hade jag gett upp.  
 
Det är ganska konstigt hur mycket man kan om man bara bestämmer sig för något. Så nu tänker jag se till att plocka minst 15p på hemtentan så jag har det gjort. 

; momentary


vaknade till ett grått Växjö & dämpat regnsmatter mot fönstret..
 
 

; lite mer levande


Sjukt matt är jag, imorgon blir det nog kort sovmorgon (sist jag försökte slutade det ändå med att jag vaknade halv åtta, hmm..) och sedan kurslitteratur. Tog ett break nu ikväll, kände efter om jag verkligen skulle lära mig något om jag satte mig med kurslitteraturen & kände bara att nej, det skulle jag inte. Så jag läste Janina Kasteviks debutroman Slottet av is iställetJanina bloggar och jag har följt hennes blogg ett tag nu och när jag såg att hennes bok fanns i Växjös bibliotekskatalog lade jag in en reservation på den och hämtade ut den idag. Jag behövde något lättläst (barnbok) och något svenskt nu efter dessa två galna veckorna. Hoppas att jag har mer läslust och tid i helgen - insåg när jag var halvvägs in i Janinas roman hur jag saknar läsningen och den avkoppling som den ger (en annan faktor som kan spela in är att jag låg i sängen under en varm filt..).
 
Ska strax sova, så skönt att jag inte ska tillbaka till universitetet förrän i början på maj. Innan dess är det hemtenta, en veckas praktik, PBL-arbete och en flytt som gäller så lär nog lyckas hålla mig upptagen ändå...
 
 
 
 

; kill your darlings (or just me)


.. återkommer när jag återfått lite tilltro till mänskligheten (alternativt lyckats förtränga väldigt mycket).
 
Det är sådana här dagar jag är evigt tacksam över att jag för det mesta har en B&J i frysen..

; läslust


Då & då läser jag en bok och vet verkligen inte vad jag tycker om den & hur jag ska kunna blogga om den. Roald Dahls bok The Witches är en sådan bok. Läste ut den på väg hem från Halmstad för mer än en vecka sedan och har sedan dess försökt formulera ett blogginlägg kring den men det vill sig inte alls. Väldigt kluven till den. 
 
Sedan har jag även försökt läsa Winter's bone av Daniel Woodrell, men kommer inte läsa ut den - dels för att jag har en hög med olästa låneböcker som jag känner att jag vill läsa och dels för att jag hittills fått tvinga mig igenom större delen av sidorna. Jag läser för att det ska vara kul & lustfyllt - inte för att behöva tvinga mig igenom böcker, så den går bort. 
 
Hittills har jag bara läst en bok denna månaden, hoppas att det ska finnas mer tid nu när föreläsningarna är slut och under VFUen lär det finnas tid att lägga på läsningen. Blev också glad när jag såg att Växjö sb köpt in tre böcker jag lämnat som inköpsförslag - nu ska de bara komma till biblioteket också.. 

; tematrio - oläst


I veckans tematrio vill Lyran att vi ska: berätta om tre författare ni ännu inte läst, men har lust att läsa! Lite knepigt, det hade varit lättare att räkna upp titlar än på författare - många författare återkommer ju hos mig. 
 
1. Yann Martel framför allt Life of Pi som stått oläst i min hylla först på svenska sjukt länge och nu äger jag den även på engelska sedan några månader - men den har ändå inte blivit läst.. 
 
2. Christin Ljungqvist vars bok Kaninhjärta hittade jag på bokrean och har läst mycket positiva recensioner kring och även hennes andra bok har varit ombloggad på sistone. Nyfiken men har inte fått tid till den än. 
 
3. Frances Hodgson Burnett har jag länge velat läsa, The Secret Garden står i bokhyllan hemma och jag har någon av hennes böcker på ipaden, men är så seg på att läsa hyllvärmare och fortsätter att släpa hem låneböcker.. 

; a love song for Bobby Long


Tänkte prata lite om film vs bok och  A love song for Bobby Long. Filmen baseras på boken Off Magazine Street av Ronald Everett Capps. Jag föll för filmen första gången jag såg den, helt fantastisk och jag har sett den många gånger sedan dess. Boken fick jag nys om för inte särskilt länge sedan och köpte den för kanske ett år sedan, läste den ett tag efter det. Det märks att boken ligger som grund till boken, men de linjerar inte med varandra och jag anser att filmen är bättre än boken. Kanske är det för att jag läste boken efter jag sett filmen, men det känns ändå som att filmskaparna har tagit det bästa ur boken och sedan spunnit vidare på det och lägga till saker och vrida lite på handlingen. Handlingen är den samma i stort förutom att de i boken bor på ett nedgånget motell medan de i filmen bor i Lorraines hus. Jag hade enklare för att tycka om karaktärerna i filmen då jag ansåg det enklare att förstå deras motiv och få lite djupare förståelse för dem. I boken blev det ganska platt..
 
Har ni inte sett filmen rekommenderar jag den, boken är jag lite skeptisk mot - det är inte enda gången som jag råkat se filmen före jag läst boken (även om jag föredrar boken först) och jag vet inte, men ibland så slutar det oftast med att jag gillar filmen mer i de situationerna. Hur brukar ni göra? Bok först eller sist? 
 
Helst ser jag att filmen linjerar med boken - även om det ibland blir bättre om filmskaparna tar de bästa delarna och sedan komponerar något eget utifrån det. 

; we're all mad here


Denna veckan kommer förvånande nog att innehålla ungefär en ingrediens: plugg. Igår började jag med studielitteraturen och det kommer väl vara på det spåret resten av veckan.. Jobbigt när mycket ligger parallellt och när det är så mycket att läsa och när vi dessutom har mycket föreläsningar - oftast både på fm & em. Ska försöka slänga in lite tidsinställda inlägg så att det inte blir helt tomt här. Men ja, det lär bli massa plugg denna veckan också helt enkelt. 
 
Sak jag gjorde istället för att gå & lägga mig igår (behövde sänka stressnivån några snäpp):
 
 
Lite så det känns just nu: we're all mad here.

; saturday feeling


.. har varit en dålig stundent idag. Jag vet att det är helg, ja, men skulle ändå behövt plugga mycket mera än jag gjort. Veckan har varit sjukt jobbig och idag har jag mest känt mig helt matt, urvriden trasa-matt. Varit kort mot eller ignorerat människor jag tycker om bara för att jag inte orkar. Jag. Orkar. Inte. Pratade en timme med mamma och hon var lägenhets-pepp så det kändes bättre efter det, något att se fram emot även om jag måste överleva denna kursen först. 
 
Igår läste jag Camilla Jönssons debut Det går bara inte. Högstadie/gymnasiekänsla på hög nivå för min del, även om den var ojämn på vissa ställen. Ska försöka skriva något om den imorgon - läste precis Johanna L:s tankar om den på bokhora och det var inte direkt positivt. Jag känner Camilla lite smått, känner är kanske inte rätt ord, vi red i samma grupp på HFK ett tag. Pratat så smått innan, under och efter passen - ändå hade jag inte en aning om att hon skrev eller var litteraturintresserad förrän jag snubblade in på debutantbloggen och hittade henne där. Oftast blir det så i stallmiljöer, i alla fall anser jag det, att det är en liten ö i folks liv där man lär känna varandra genom ett gemensamt intresse utan att egentligen veta något om det övriga i personens liv. 
 
Nu ska jag försöka läsa lite innan jag ska sova; imorgon ska jag försöka vara en duktig student och sätta mig in i kurslitteraturen på allvar. 

; charmig kise


Satt & gick igenom bilder häromdagen, massa på hästar och min fina Ellen. Hittade bilder som jag trodde att jag hade tappat bort, bland annat: 
 
 
 
Jag vet inte varför, men tycker verkligen om den andra bilden trots att den är helt ofokuserad och suddig - men samtidigt så visar den på ett ganska bra sätt Ellens personlighet: nyfikenheten. Jag tror det var så att damen inte ville vara stilla och hoppade upp för att nosa på kameran samtidigt som jag knäppte en bild - den första bilden är tagen bara några sekunder före. Jag vet att jag ofta bläddrade igenom bilderna förra sommaren och gärna fastnade och log åt den andra, så jäkla söt på sitt sätt. Men det är ju en charmig dam jag har fått tag på, lite skygg och försiktig av sig; men ändå - charmig med mycket personlighet. 
 
Ska bli skönt att få tillbaka min lilla katt i sommar och sedan få ta med henne till Växjö i höst. 

; bokbloggsjerka - lässtund


I veckans jerka undrar Annika följande:
 
Hur ser den ultimata lässtunden ut för dig?
 
Hmm, jag kan läsa i de flesta miljöer, men den ultimata lässtunden utspelar sig i min mysfåtölj gärna med en katt i knäet eller när det gäller min lilla försiktiga dam: i närheten. Läser ju ofta en bok i en sittning, så en filt (fryser ju ganska lätt..) och lite musik i bakgrunden är inte helt fel. 
 
Var också helt okay att ligga & läsa vid poolen när jag var i Grekland (ön Naxos) sommaren 2011, under bambutaket med lite svalkande vindar & en drink som sällskap. 

; the final testament


 
 
Författare: James Frey
Titel: The Final Testament of the Holy Bible
Utgiven: 2011
Förlag: John Murray Publishers
Språk: Engelska (400s, paperback)
 
Messias har återfötts, går runt på jorden och botar sjuka, ligger med både kvinnor och män och sprider kontroversiella tankar kring Bibeln och Gud. Genom olika berättare får vi lära känna Messias så som de känner honom, hur de träffades och hur han påverkat dem. 
 
Jag brukar gilla James Frey och boken börjar bra, men: det blir tjatigt. Det känns som att många delar hade kunnats strykas eller skrivas om. Den har mycket av Freys vanliga delar, att den är kontroversiell utformad just att den går så mycket emot kristendommen och att Messias själv påstår att Bibeln är utdaterad så länge man inte bor under samma förhållanden som då den skrevs. Han menar också på att Gud är mer en känsla av kärlek än en fysisk närvaro.
 
Det är en bok som man kan fundera mycket över - religion, mirakel. Mina kunskaper om kristendommen är väldigt begränsade och ibland kändes det som att det var lite till nackdel - att jag inte riktigt kände till bakgrunden kring Messias för det förklaras inte jättemycket om själva innehållet och bakgrunden som finns i Bibeln. Intressant bok ur en del perspektiv, men blir lite lätt långtråkig och även om berättarna varierar så varierar inte språket. Många av berättarna har inget eget språk, så det känns som att det är samma berättare, hade velat ha tydligare "röster" för berättarna, tror det skulle kännas mer personligt och skapa större förståelse för vem personen är. Språkidentitet. Det är en berättare som skiljer sig men annars så var det ganska.. platt, tyvärr. 
 
Så nja, lite besviken på James faktiskt efter att ha avslutat boken - skummade mest de sista kapitlen för att det var ganska tröttsamt att läsa. Ska du läsa något av James Frey så har han faktiskt skrivit bättre böcker. 
 
 
 

; busy busy busy


Detta börjar bli tröttsamt, helt jäkla utmattad. Igår bjöds det på äventyr och jag var inte hemma förrän vid nio; jag & C tog en avstickare till Alvesta för att kolla på en lägenhet. Om jag förstått det rätt är den min om jag vill ha den. Det som jag tvekar på är fånigt nog att den ligger på bottenplan, annars verkar den fin & bra, om än lite sliten. Större än min lilla etta i Halmstad, så ja, det kan nog bli bra trots kass timing. Är ju förhoppningsvis i Halmstad och jobbar i nästan två månader i sommar.. Jaja, det verkar iaf som jag har någonstans att bo i höst - och bara det är ju ett ganska stort framsteg!
 
Nu ska jag springa till mitt PBL-gruppmöte.. 

; marknadsföring


Ämne jag trodde jag läst klart efter gymnasiet men som jag nu insett kommer förfölja mig resten av livet: marknadsföring. Ämne som jag tragglade mig igenom och hoppas att aldrig behöva läsa igen: företagsekonomi.
 
Marknadsföring visade sig vara en ganska central del i kursen jag läser just nu. Marknadsföring och företagsekonomi går hand i hand. Jippie... Okay, jag ska inte klaga, men efter att ha läst mediekommunikation A, B & C samt mediekunskap, grafisk kommunikation och mediekommunikation på gymnasiet så är min entuiasm för just marknadsföring ganska mycket på minus. Marknadsföring är skitkul praktiskt sett, men man kan väl säga att jag är väldigt trött på de teoretiska delarna.
 
Ska dock bli spännande att se hur det fungerar på bibliotek i verkligheten vecka sjutton när jag återvänder till min fd gymnasieskolas bibliotek för lite praktik. Lunch, sedan dags för mer föreläsning! Kommer inte hem förrän vid sisådär tio ikväll för lite ändrade planer - men berättar mer om det när jag vet mer.

; heldag på uni


 
 
 
 
Föreläsning föreläsning föreläsning.. Har just ett litet break på sisådär tio minuter. Dagen har bjudit på introduktion till en ny kurs och nu föreläsning kring förvärv och bestånd på bibliotek. Jätteintressant men börjar bli ganska trött i huvudet. 
 
Ska försöka blogga senare om James Frey The Final Testament som jag läste i helgen. Kommer bli en ganska jobbig vecka eller ja, helakursen kommer nog bli ganska intensiv. Sov kasst i natt också så känner mig jäkligt trött. Hade behövt scanna några kapitel i kurslitteraturen också, men får se när jag orkar med det. Orkar förhoppningvis blogga och läsa lite när jag kommer hem, i värsta fall blir det några avsnitt av Buffy ikväll (är i slutet av säsong 6 nu, tror jag). 

: läsning (mars)


* Antal böcker lästa: 14
Format: 2 e-böcker, 12 pappersböcker
Språk: 9 engelska, 5 svenska
Favorit: To Kill a Mockingbird av Harper Lee, The Fault in Our Stars av John Green, Goodnight Mr Tom av Michelle Magorian, Hate List av Jennifer Brown
Inte favoritThe Magicians av Lev Grossman
Antal sidor lästa: 4.133
Genomsnittsbetyg: 3,9 (3,7 under februari)
 
Verkar ligga ganska stadigt på 14 böcker per månad just nu - kanske blir tredje gången gillt? Mars månad var böckerna dock tjockare, exakt femhundra sidor mer läst än i februari. Kunde inte välja bara en favorit denna månaden; läst många bra böcker - vissa omläsningar dock, men ändå. Hoppas att april bjuder på lika många bra böcker!