Jellicoe Road [bok]


Författare: Melina Marchetta
Titel: Jellicoe Road
Utgiven: 2010, org. 2008
Förlag: Harper Teen
Språk: Engelska (419s, paperback)

Vid elva års ålder övergavs Taylor av sin mamma på ett seven eleven hundratals mil hemifrån. Nu är Taylor sjutton år gammal och bor på internatskolan vid Jellicoe Road, hon är ledare för skolans underground community och för ett traditionsenligt krig med Cadets och Townies. Men Taylor kan inte riktigt komma ifrån det förflutna, hur hennes mamma lämnade henne, varför Hannah råkade köra förbi och plocka upp henne vid samma tidpunkt, Hannah som bor i ett ofärdigt hus nära Jellicoe Road. När Hannah försvinner förstår Taylor att hon måste försöka pussla ihop sin historia.


”My father took one hundred and thirty-two minutes to die.
I counted.”

 

Med meningen ovan inleds Jellicoe Road, egentligen hade jag inte tänkt skriva någon beskrivning, för jag tror inte att det ger särskilt mycket för denna boken. Två berättelser som vävs samman, Taylors nutid och en historia som hände för ett par år sedan och som jag tycker ter sig väldigt förvirrande till en början; men Melina väver sedan skickligt samman tråd för tråd tills vi läsare har hela bilden framför oss. Någon bloggare beskrev boken som ett pussel, väldigt passande liknelse då läsaren får pusselbitar som man själv kan lägga eller vänta tills författaren och karaktärerna lägger dem.

 

Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag tror att många, precis som jag, tycker att den är förvirrande till en början (jag började läsa & gav upp två gånger), men kommer man bara förbi första fasen är det en fantastisk bok som jag tror många kan uppskatta. Det är en skickligt berättad historia om sökandet efter en identitet, vänskap, kärlek och familjer. När jag väl hade hittat historierna och lärt känna karaktärerna hade jag väldigt svårt att lägga boken ifrån mig & när jag läst sista sidan har jag en till bok att lägga till bland favoriterna. 

 

I nästa bokbeställning ska jag klicka hem lite fler titlar av Melina Marchetta, nyfiken på hennes andra böcker. Ni som ännu inte har läst Jellicoe Road - ge den en chans! 

 

Närmar sig slutet av sommaren..


 
Sista lediga helgen på ett tag framöver misstänker jag, på måndag har jag första kursintroduktionen för terminen och jobbar onsdag, fredag & lördag i Älmhult så lär vara full rulle ett tag nu. Ska försöka få ihop fler tidsinställda inlägg så att det inte blir så tyst här inne, har en del böcker som jag läst men inte bloggat om. Läste ut Ädelstens-trilogin häromdagen, väldigt charmig trilogi som bands ihop bra, ska bli spännande och se vad Kerstin Gier skriver fortsättningsvis. Hittade Vi är inte sådana som i slutet får varandra av Katarina Sandberg på jobbet igår, så den fick följa med hem. Blir väl en del läsning under helgen, har inte så mycket andra planer.. 

A Tangle of Knots [bok]


 


Författare: Lisa Graff
Titel: A Tangle of Knots
Utgiven: 2013
Förlag: Philomel
Språk: Engelska (240s, inbunden)

 

A Tangle of Knots tar oss till en smått magisk värld där de allra flesta har en talang, det finns alla möjliga talanger; vissla, gå vilse, lära ut mm. Huvudpersonen Cady är föräldrarlös flicka som har en speciell talang för tårtbakning och handlingen bygger kring ödet och slumpmässiga händelser som; en sedan länge borttappad resväska med ett värdefullt recept i, en luftballong och dess förare, en familj utan någonstans att bo där sonen har en talang för att försvinna och en butter man som stjäl andras talanger.. Det är en historia som berättar om både dåtid och nutid och det är verkligen som titeln antyder: "a tangle of knots"; men trots detta blir det aldrig rörigt att läsa eller svårt att förstå.

Det är lite roligt att tänka kring handlingen, att det kanske egentligen är som "vår" värld, att många kanske har något som det är extra bra på som Lisa Graff spinner vidare på och gör till talanger och något magiskt. Det är en fröjd att läsa denna söta historia där oväntade vändningar snabbt blir vana och det är klurigt att lista ut handlingen på förhand. Jag tyckte väldigt mycket om A Tangle of Knots, inte minst för handlingen och sättet det berättas på och att titeln på prick beskriver handlingen. En väldigt söt bok som jag tror kan läsas av eller för de flesta åldrar. Hoppas att den kommer ut översatt snart så att fler kan ta del av denna väldigt charmiga historia! 
(& inte minst för att den kanske har världens snyggaste, glittrande omslag!)

 

Läsning pågår..


 
ursäktar dagens tystnad, läsning har pågått större delen av dagen.. Slappedag - men man behöver sådana ibland. Har precis gjort varm choklad & ska krypa ner under filtar i soffan och läsa ut Kerstin Giers Smaragdgrön som är sista boken i Ädelstens-trilogin. Har tänt mina söta uggle-lyktor som jag fick av syster yster och hennes pojkvän i födelsedagspresent, perfekta nu när det är lite höstigt och kyligare om kvällarna.
 
 
Imorgon kommer det förhoppningsvis lite tankegångar om lite böcker, har skrivit en hel del om böcker jag läst de senaste månaderna denna och förra veckan. 
 
  

Dagen gick snabbt..


 
dagen försvann ganska fort idag, varit på tredje introduktionen i Älmhult; gillar verkligen mitt nya jobb! Personalen är trevlig och chefen verkar jättebra. Tänk att jag kan få jobba med detta i resten av mitt liv - happyhappy. Har varit ganska slut efter de andra tillfällena och idag är inget undantag, dels så tar det på krafterna att pendla och vänta, sedan är det så mycket nytt och olika datorsystem med mera som förvirrar. Mycket nytt på samma gång, men det känns som att jag börjar få lite struktur på det och hitta någolunda bland hyllorna nu. 
 
Imorgon blir det nog mest ganska lugnt, ska handla lite och sånt. Man får väl passa på att vara ledig de få dagar som är kvar tills "skolan" börjar igen...

Rebell med frusna fötter [bok]
Författare: Johanna Nilsson
Titel: Rebell med frusna fötter
Utgiven: 2001
Förlag: Wahlström & Widstrand
Språk: Svenska (234s, paperback)

Det är lite kul att läsa en ung, kaxigare Johanna Nilsson när man har läst hennes lite mer vuxna romaner. Rebell med Frusna fötter tar oss till universitet, rättare sagt Handelshögskolan i Stockholm, ekonomistudier med rebelliska studenter som startar en grupp för anonyma aktiemissbrukare och råkar dra igång saker som är större än de själva förstår. Stella Björk som är huvudpersonen vill nog egentligen inte bli ekonom utan använder mest studierna för att hitta meningen med livet. Som andra romaner av Johanna handlar Rebell.. om utanförskap, psykisk ohälsa och  vänskap.

Jag föredrar Johannas lite äldre alster, tycker hennes stil är mer märkbar och språket lite mer utmanande. Även fast det är en bok som har ett par år på nacken tror jag att många kan känna igen sig i Stellas tankar kring livet och speciellt att många kanske använder studier för att försöka hitta meningen med livet. Det blir lite förvirrat för mig på slutet, det går fort och Johanna tappar mig lite och slutet kändes för mig lite väl abrupt. En annars intressant och bra bok om politik, rastlösa stundeter och samhället i stort. 


 

Dear Teen Me [bok]
Författare: Kristin E. Andersson (red)
Titel: Dear Teen Me
Utgiven: 2012
Förlag: Zest Books
Språk: Engelska (192s, paperback)

Dear Teen Me är en bok där sjuttio författare skriver brev till sig själva som ungdomar och där varje brev börjar med just "Dear Teen Me..", de ger tips angående utanförskap, situationer som kan kännas jobbiga, drömmar vänskap osv. De inkluderar ämnen som jag tror att de flesta som har varit ungdomar kan känna igen sig i.

Tyvärr så är det många författare som jag aldrig har hört talas om, vilket är synd då det hade varit roligare att läsa om några fler författare man känner igen. Det är ingen bok som man sträckläser utan man läser några "brev" då & då. Jag tyckte att man hade kunnat ha något färre författare och lite längre texter (varje text är 2s), tyckte även formatet var lite svårläst med ganska liten text och glansiga sidor. Det är helt klart en rolig idé och jag tror säkert att den kan hjälpa ungdomar som känner sig vilsna och osäkra.


Unspoken [bok] 
Författare: Sarah Rees Brennan
Titel: Unspoken
Utgiven: 2012
Förlag:  Random House Books for Young Readers
Språk: Engelska (370s, inbunden)

 Kami Grass har hela sitt liv kunnat prata med en annan person i sitt huvud – han har alltid funnits där som en kompis. När hon var yngre pratade hon med folk om det och är fortfarande lite av en outsider i den lilla staden Sorry-in-the-vale. Saker förändras när Lynburn-familjen återvänder till staden efter många års frånvaro och deras återkomst får Kami att vilja nysta i stadens skumma historia, vem är det som offrar djur i skogarna? Och den största överraskningen får hon när det visar sig att hennes ”låtsaskompis” är verklig, men kan hon verkligen lita på honom? Han som vet i stort sett allt om henne…

Jag gillar att Unspoken är en ungdomsfantasy som inte handlar om vampyrer eller varulvar (detta kanske dock säger mer om mina läsvanor än hur utgivningen faktiskt ser ut...), det är en bra och välskriven historia med en del spännande bitar. Sarah skriver med en del lösa trådar, men binder ihop de flesta innan boken slutar och de andra får vi förhoppningsvis reda mer om i fortsättningen Untold som kommer ut nu i slutet av augusti.  Jag kommer absolut läsa fortsättningen eftersom jag är nyfiken på vad Sarah kan hitta på härnäst. Det är en trovärdig fantasy och jag gillar hur Sorry-in-the-vale framställs; det ska bli kul och se hur serien utvecklar sig.

Ett lästips för unga som gillar fantasy!

Hudnära..


 
började läsa Ett kort uppehåll på från Auschwitz på ipaden och har så svårt att ta in allt; siffrorna, så många människor som dog. Svårt att förstå utsträckningen av missförhållanden, transporterna - & kanske framför allt omänskligheten. Har alltid haft svårt att få grepp om utsträckningen, hur mycket lidande det måste ha funnits, så otroligt mycket sorg. Läst halvvägs & det är en bra bok; välskriven men samtidigt brutal. Känns trovärdigt när mycket baseras på brev och dokument istället för minnen, har alltid haft lite svårt för memoarer/biografier och dess subgenres där det inte finns något konkret att luta sig mot. Faktum kvarstår; det är omvälvande läsning. 
 
Fortfarande ovan vid att läsa på plattan även fast jag haft den i snart ett år; föredrar papper mellan fingrarna, blyertsmarkeringar istället för digitala markeringar - även om det finns fördelar med det digitala. 

Tematrio - "sommarläsning"


Denna veckan vill Lyran att vi ska: berätta om tre bra böcker ni läst i sommar! (Jag räknar juni, juli & augusti till sommaren). Jag har mest läst engelska barn & ungdomsböcker i sommar, surprise surprise, och många av dem har varit ganska mycket "njaa" och hamnat på treor i betyg. Ligger ju lite efter med att blogga om de böcker jag har läst så hittills har jag inte skrivit om någon av följande böcker som blev mina favoriter bland sommarböckerna:
 
 • Jellicoe Road av Melina Marchetta
  För att det var ett nöje att läsa den, själva berättelsen en resa för sig och jag har aldrig läst en bok med det berättarformatet så skickligt skildrat tidigare. En bok som jag lägger till bland mina favoriter!

 • Beautiful Disaster av Jamie McGuire
  Fantastisk skildring av ett väldigt destruktivt förhållande och där frågan ständigt återkommer till; kan man älska någon för mycket? Det är en bok som jag tror att många kan känna igen sig i och känslomässigt är den väldigt intensiv. 

 • Tangle of Knots av Lisa Graff
  Väldigt söt bok som utspelar sig i en magisk värld där alla har en särskild talang för något och där vi får följa elva åriga Cady som har en extrem talang för att baka tårtor. Lägg till en man som stjäl folks talanger, en samling gamla resväskor och ett saknat recept så får du en väldigt charmig historia!  

Starting new things...


 
imorgon ska jag på introduktion på nya jobbet, biblioteksassistent. Fick frågan hur det känns och tja, jag är mer nervös för att komma för sent (åker med SJ) än själva jobbet, men vem vet - det kanske kommer mer imorgon. 
 
Börjar med fyra halvdags-introduktioner; imorgon 9-13 och sedan 13-17 på torsdag och två dagar nästa vecka. Känns bra att ha onsdagen ledig så att man hinner smälta saker, känns som det kommer bli en del nytt att ta in, men tror det kommer bli väldigt roligt och lärorikt. 
 
 

ca fyrahundra sidor senare..


 
den har stått i min bokhylla i cirka ett år, två gånger har jag börjat & gett upp - men skam den som ger sig. För fem minuter sedan läste jag sista sidan i en av de kanske mest hypade böcker inom bloggvärlden: Jellicoe Road av Melina Marchetta. Och oj vilken story när man väl började läsa och förstå, som att skala av lager av lager från någonting. Skickligt och inspirerande. För säkerhets skull förde jag lite anteckningar på en av de tomma sidorna längst bak, mest för att hålla koll på namn - men det var kul att skriva upp lite gissningar på vad som skulle komma. Älskar hur Melina först ger ledtrådar till läsaren och sedan avslöjar saker, fick flera aha-upplevelser under läsningen, riktigt rolig bok att läsa - även om storyn är tragisk. 
 
Jag tror det var Khemiri som sa någon om att det är respektlöst att läsa en bok vid fel tillfälle - & jag är glad att jag väntade med att läsa Jellicoe Road. Till en början verkar det vara en komplex och svår bok, men om man bara ger den en chans så tror jag att många skulle komma längre än de gjort (många bloggare har haft väldigt skilda åsikter om läsbarheten med mera). Fin, oväntad bok och även om jag läst så många debatter och blogginlägg om just denna boken, så kan jag säga att det är mycket i handlingen som inte går att få med i diskussioner. Blev väldigt nyfiken på vad Marchetta har skrivit för några andra böcker..

Önskelista?


 
satt igår och började göra en ny kundvagn i adlibris (jag lägger i böcker allt eftersom, ändrar, tar bort osv fram till jag beställer) och insåg att många av böckerna jag ville ha inte riktigt hade kommit ut ännu.. Här är ett gäng som jag är nyfiken på, men får vänta lite på: 
 
 • A dog called Homeless av Sarah Lean (den häftade versionen med snyggt omslag) 201401
 • Two Boys Kissing av David Levithan 20130827
 • The Infinite Moment of Us av Lauren Myracle 201308
 • North of Nowhere av Liz Kessler 201402
 • To All Boys I Loved Before av Jenny Han 201404
De böcker som hamnade i kundvagen så länge var:
 
 • Attachments av Rainbow Rowell
 • Saving June av Hannah Harrington
 • Chasing Brooklyn av Lisa Schroeder
 • Boy on the Bridge av Natalie Standiford
 

Utlottning..


 
... fru E:s böcker firar fem år med utlottning här.  Priset är en bok för max 200kr på Adlibris och frågan är vilken bok som du hade valt.
 
Jag säger Natalie Standifords nya bok The boy on the Bridge eftersom jag tyckte så mycket om hennes bok How to say goodbye in Robot och den verkar väldigt lovande på beskrivningen! 

Random enkät om böcker & läsningHittad hos några bloggare när jag gick igenom min reader. 

1. Vilken bok läste du senast?
Blod av Åsa Anderberg Strollo, inte lika skarp som hennes andra böcker enligt mig, men helt ok.


2. Vilken bok ska du börja på härnäst?
Ska läsa Hey Nostradamus! av Douglas Coupland, läste den på svenska för ett par år sedan & fick idag hem den på engelska.


3. Är det övervägande manliga eller kvinnliga författare i din bokhylla?
Jag tycker det är ganska jämt, antagligen något fler manliga än kvinnliga författare dock.


4. När du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar, eller tänker “nu har jag kommit en fjärdedel”, “en tredjedel”, “hurra! hälften!” osv?

Oftast inte, känns boken lång eller tråkig så händer det att jag kollar hur långt det är kvar. 

 

5. Hur väljer du vilka böcker du vill läsa? Ex omslag, tips från vänner, recensioner, topplistor, bloggar osv?
Recensioner och bloggar för det mesta, listor på goodreads kollar jag ibland också. Impulsläser sällan böcker numera, mycket på grund av dåliga erfarenheter. 


6. När blir en bok för lång?
När författaren tappar läsaren & när handlingen inte kommer framåt.


7. Läser du lika gärna på engelska (om det är originalspråket) som på svenska?
Jag undviker översättningar från engelska till svenska då jag tycker det är bättre att läsa på engelska - dels för att hålla igång språket och dels för att översättningar aldrig stämmer helt.


8. Vilken bok kände du senast att du var tvungen att försöka övertala ALLA dina vänner att läsa?
Tror faktiskt fortfarande att det är The Fault in Our Stars av John Green.


9. Kan du lämna en bok som du tycker är tråkig? I så fall, när ger du upp?
Ja, innan läste jag oavsett, men nu så lägger jag av så fort det inte känns som att boken är någonting för mig - kan vara efter två sidor eller efter femtio.


10. Vilken genre är överrepresenterad i din bokhylla, och vilken finns inte alls?
Ungdomslitteratur, skulle jag tippa att det finns mest av, sci-fi är ganska underrepresenterad. Matlagningsböcker finns inte alls - kan inte komma på någon annan genre som skulle fattas. 

Omslagsröstning - Tell the Wolves I'm Home


 
idag kan man på X-Publishings facebook-sida rösta på omslaget till Låt vargarna komma (Tell the Wolves I'm Home som jag har bloggat om här). Det står mellan två färger - blått & turkost. Personligen älskar jag turkost, men tyckte att det blåa var snyggare även om jag hade velat se det lite ljusare.
 
Passa på att rösta här!
& spana in boken om du har missat den - den är helt fantastisk. 

Tematrio - yrken


 
Återgår till att svara på tematrios igen, denna veckan vill Lyran att vi ska berätta om tre romaner/böcker/texter som innehåller ett yrke i titeln.

Shakespeares pjäs Köpmannen i Venedig (The Merchant of Venice) en dramakomedie om pengar och kärlek - det är en av de pjäser utav Shakespeare som jag ännu inte har läst.

Regissören är en bok skriven utav Alexander Ahndoril som utspelar sig under början av 60-talet och handlar om Ingmar Bergman och början till den film som skulle bli Nattvardsgästerna. Filmen var ett försök för Ingmar att förklara för sina föräldrar varför han inte kunde följa faderns fotspår och bli präst. Den fick en hel del reaktioner när den kom ut och jag läste den någon gång under 2008 tror jag - minns fragment men inte helheten. Kanske dags för en omläsning?

Generalen i sin labyrint skriven av Gabriel García Márquez (som fick 1982 års nobelpris) handlar om Simon Bolivars sista dagar i livet, delvis fakta, delvis fiction. Romanen utforskar labyrinten kring Bolivars liv och minnen. Simon Bolivar var en sydafrikansk general som föddes i slutet av sjuttonhundra talet och befriade bland annat Peru & Venezuela från det spanska väldet. (Det finns en hel del referenser till Generalen i sin labyrint i John Greens bok Looking for Alaska, redan på s.18 nämner Alaska den som en av sina favoritböcker och den återkommer frekvent under resten av handlingen.)
 

If he had been with me [bok] 

Författare: Laura Nowlin

Titel: If he had been with me

Utgiven: 2012

Förlag: Sourcebooks Fire

Språk: Engelska (330s, paperback)

 

Finn & Autumn har alltid funnits i varandras liv, deras mammor är bästa vänner och de har alltid varit vänner. Fram till för ett par år sedan, fram till en incident under mellanstadiet gör att de tillhör olika gäng under högstadiet. Mammorna försöker, vid middagar och högtider att föra samman de igen, få de att vara kompisar igen, men utan att lyckas. Men Autumn håller ändå ett öga på Finn, såsom Finn håller ett öga på Autumn. Och trots allt så undrar bägge samma sak: vad hade hänt om de hade varit ett par?

 

Laura har alla möjligheter till att göra detta till en bra story; dessvärre använder hon dem inte. Ända från början vet läsaren vad som kommer hända och resten av boken handlar om sakerna som leder fram till den natten i augusti, vilket till en början är lite förvirrande. Historien om Autumn och "Finny" tycker jag är fin, det finns många saker jag gillar  med den - men sedan. Slutet. Nej. Med tjugotalet sidor kvar sitter jag och tänker "snälla, ge mig ett annat slut" då jag anar var författaren är på väg - men nej, hon skriver det slutet som jag tycker förstör väldigt mycket. & Laura tappar mig, det är ett väldigt svagt slut.

 

Det är sällan som jag är särskilt hård mot böckerna jag läser, men jag blev riktigt besviken på denna, det känns lite som att författaren i många scener ska "fostra" sin läsare och tidvis känns budskapet Laura vill förmedla som lite för mycket. Det hade kunnat vara mer diskret, inbakat i storyn. Storyn om Autumn & Finny hade kunnat få en trea, för det är inget fel på den. Historien om första kärleken, familjetrassel och vänskap är bra skriven, men kvalitén på slutet drar verkligen ned betyget… 

 

En jäkla massa blogginlägg senare..


 
 • John Green är ett geni. (Okay, det var ingen nyhet, men tåls att upprepa).
 • Nathalie Standifords har skrivit ny bok; Boy on the Bridge. Gillade hennes How to say goodbye in Robot väldigt mycket & ser fram emot den nya.
 • Det finns ett program av K-special på SVT Play om Harper Lee, författaren till en av världens mest lästa & omtyckta klassiker To kill a mockingbird. Länk hittas här
 • Det har tillkommit alldeles för många titlar i mina listor över böcker jag vill läsa på Goodreads. 
 • Min hjärna är väldigt trött och tycker att den har fått ta in lite för mycket information. 
 
Annars har jag varit och hämtat bokpaket på Hemmakväll, Beautiful Disaster av Jamie McGuire & Sarah Dessens nya The Moon and More plus en väldigt tjock bok till första kursen i höst tillkom till mitt bibliotek. På väg är förhoppningsvis även Douglas Couplands Hey Nostradamus. Försökt skriva ikapp lite tankar om böcker jag läste i maj/juni - det blir lite kort eftersom jag bara skrev ner lite nyckelord på varje då det begav sig, de publiseras fram igenom. Läste även ut Asfaltsänglar av Johanna Holmström igår och ska nu hitta något nytt att läsa. 

Story's End [bok] 

Författare: Melissa Burt

Titel: Story's End (#2 Storybound)

Utgiven: 2013

Förlag: Harper Collins

Språk: Engelska (416s, inbunden)

 

I Story’s End fortsätter äventyret för Uma och de andra som vi lärde känna i Storybound. Uma och Peter försöker hitta ett sätt att bekämpa Fienden på och hitta fakta om den kungen som en gång styrde Story, men som alla verkar ha glömt bort. Uma har även fullt upp med att förstå hur hennes liv hänger ihop med Storys förflutna, ett förflutet som många kämpar hårt med att hålla hemligt. 

 

Story’s End är en väslkriven bok och som ger ett bra slut åt serien, dock saknar jag magin som fanns i Storybound. Vissa saker hade kunnat vara mer förklarade, jag fösrstår fortfarande inte fullt ut alla karaktärernas roller och hur själva Story fungerar – fast det kanske jag egentligen inte behöver veta heller? En lättläst bok som jag tror passar de flesta åldrar, man är aldrig för gammal för att läsa sagor. Mycket av boken tar upp vänskap, förhållandem till föräldrar, ondska och godhet, vilka är ganska klassiska sagosegment.

 

 

Oops.


 
första gången på ett par veckor som jag öppna min rss-läsare & möts av detta:
 
Du har 1771 olästa inlägg
 
det här kommer nog ta en stund.. 
Förhoppningsvis kommer det leda till massa nya bra boktips och andra roliga grejer - återkommer senare med "rapport". 

Anna & the french kiss [bok]
Författare:
Stephanie Perkins
Titel: Anna and the French Kiss
Utgiven: 2012
Förlag: Dutton
Språk: Engelska (372s, paperback)


Annas liv blir inte alls som hon tänkt sig när hennes föräldrar meddelar att hon ska till en internatskola i Paris istället för att spendera hösten i Atlanta. Hon får lämna sin bästa kompis och istället ta flyget till Paris, som hon med en gång bestämmer sig för att i stort sett avsky. Anna kommer till ett land där hon inte förstår språket och de flesta på skolan redan känner varandra – men efter ett tag med nya bekantskaper och äventyr blir det ganska svårt för henne att avsky situationen.

Söt bok, tyvärr känns det redan som det har skrivits en hög med liknande böcker och det är en klar nackdel att den är ganska förutsägbar. Jag hade velat se en ”tuffare” tjej och lite mer ”riktiga” problem. Storyn är ganska lik många andra och det är svårt att hitta något som gör att denna boken står ut från de andra, clichérna kring Paris är inte till särskilt mycket hjälp. Det är en lättläst, söt bok som antagligen gör sig bättre för lägre högstadieåldern istället eller för personer som är större fans av ”chick-lit” än jag är. Helt ok för stunden, men inget som direkt stannar kvar. 

 

Kansken


 
rensar, plockar, slänger ut så mycket förflutet att jag inte vet om jag längre kommer minnas eller bara tro att jag minns. Regnet slår mot balkongräcket & på nätterna är här sådär tyst som man aldrig tror att det kan vara, tystnaden som jag har ett ytterst komplicerat förhållande till; älskar, älskar inte, saknar, flyr. 

Borta bra, hemma bäst...


 
jag & Ellen är hemma i Alvesta, den senaste veckan har varit ganska både kaos & lugn. Förra helgen tog en del energi och tid med att flytta tillbaka grejer, dels det jag hade i Halmstad & dels alla möbler som stod huller om buller sen målaren var här. Söndagen spenderades på Ikea med att köpa diverse grejer som sedan skulle monteras mm. Under veckan har jag försökt att organisera i köket, flytta saker till permanenta platser, packa upp, tvätta, städa - you get the picture. 
 
Men det börjar bli ordning nu, så nu ska jag nog snart komma tillbaka lite mer på lång sikt. 

Läsning (juli)


* Antal böcker lästa: 4
* Format: 4 pappersböcker
* Språk: 4 engelska
* Favoriter: The Ruby in the Smoke av Philip Pullman
Inte favoritSplintered av A.G Howard
* Antal sidor lästa: 1.265
* Genomsnittsbetyg: 3,7 (3,1 under juni)

Jobb kom mellan, inte mycket läsro eller energi. Förutom titlarna som är nämda i inlägget läste jag Dead ever After av Charlaine Harris & Miss Wyoming av Douglas Coupland. Ska försöka skriva lite om böcker nu på semestern som varar i typ 2½ veckor innan det är dags för introduktion på nya jobbet (blir ganska lugnt dock).

Frihet


 
jag vill falla
säger hon
 
 
låter sig fångas

Update


 
jobbat näst sista dagen på jobbet nu.. Känns bra, ska bli skönt att åka tillbaka till Alvesta och lägenheten nu på lördag tillsammans med Ellen. Mamma & pappa följer med och ska hjälpa till att fixa saker och lite så, det blir en tripp till Ikea i Älmhult också, behöver oväntat nog en ny bokhylla. Annars har dagarna gått fort denna veckan, firade mamma i tisdag och var ute och åt på resturant igår.
 
Dåligt uppdaterat på sistone, skyller på trötthet & Greys anatomi - "råkade" hitta sisådär åtta säsonger av serien på Netflix, så jag är lite upptagen.