Anna & the french kiss [bok]




Författare:
Stephanie Perkins
Titel: Anna and the French Kiss
Utgiven: 2012
Förlag: Dutton
Språk: Engelska (372s, paperback)


Annas liv blir inte alls som hon tänkt sig när hennes föräldrar meddelar att hon ska till en internatskola i Paris istället för att spendera hösten i Atlanta. Hon får lämna sin bästa kompis och istället ta flyget till Paris, som hon med en gång bestämmer sig för att i stort sett avsky. Anna kommer till ett land där hon inte förstår språket och de flesta på skolan redan känner varandra – men efter ett tag med nya bekantskaper och äventyr blir det ganska svårt för henne att avsky situationen.

Söt bok, tyvärr känns det redan som det har skrivits en hög med liknande böcker och det är en klar nackdel att den är ganska förutsägbar. Jag hade velat se en ”tuffare” tjej och lite mer ”riktiga” problem. Storyn är ganska lik många andra och det är svårt att hitta något som gör att denna boken står ut från de andra, clichérna kring Paris är inte till särskilt mycket hjälp. Det är en lättläst, söt bok som antagligen gör sig bättre för lägre högstadieåldern istället eller för personer som är större fans av ”chick-lit” än jag är. Helt ok för stunden, men inget som direkt stannar kvar. 

 



Kommentarer
Julia

Har precis beställt boken eftersom så många skrivit så bra om den men det är bra att läsa fler åsikter så att man inte får allt för stora förhoppningar och för att sedan bli hemskt besviken.

Svar: Sen beror det ju på vad för typ av litteratur man själv tycker om, denna var lite väl söt och lättsmält för mig.. Har också läst mycket positivt om den, men det är ju alltid bäst att skaffa sig en egen åsikt :)
reiyu.blogg.se

2013-08-20 @ 21:21:23
URL: http://bookclubben.wordpress.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback