Mad World


Så sant så sant så sant

Elva tusen mil från tryggheten


Jag är för trött för att bryta ihop, jag kan inte ha det såhär. Något måste ändras, något måste bli förändrat, men jag ser inte vad, kan inte riktigt se klart överhuvudtaget. Femton dagar kvar till deadline. Jag sitter som ett skakande vrak och vet inte var jag ska ta vägen, jag behöver kaffe, sömn, någonting. Vet inte hur man lever, orkar inte dö. Läser handbok efter handbok men ser inga mönster, ser inga lösningar ser bara allt negativt.


Lägetkritiskt. Kritisktläge.

Drunkar;
                   mina lungor är fyllda till bristningsgränsen med ord

försöker hosta; bara nikotindamm i en vit servett;
allt är som fyrkantiga cirklar; allt är gränslös konst

det finns inget rättfel finns inte felrätt
                     (finns bara en fråga om att vara eller att icke vara)
Det är inte lätt att hitta en egen väg när alla människor pekar ut vart man ska gå,
vilken ström man ska följa. Människan är ett flockdjur punkt Vi följer andra punkt Individer som inte följer mönstret måste vi stöta ut för att markera deras felaktiga tankar punkt

                     jag hade knappt börjat stå förrän människor började förklara hur värdelös jag var

värdelös hopplös en total jävla idiot som aldrig kan lyckas med något jävla värdelösa människobit (jag önskar att de slogs istället, att det var riktiga slag)

ingen människa en ö påstår vissa; men hur kommer det sig att jag alltid befinner mig med vatten över huvudet? alltid saltvattenstovigt hår och tånglukt i min närhet.

Drunkningstillstånd;
                            mina lungor är fyllda med ord


för jag var nog värd vartenda slag jag fick.

Sometimes its better to just smile at the misery


Suck.

Som några av er kanske känner till så är det meningen att jag ska läsa två litteraturkurser på distans på Örebros universitet. Men kanske vill inte ödet det eftersom allt har gått åt helvete. Först så verkade allt bra, jag fick brev med att jag kunde registrera mig osv osv. Sedan så lägger hela mitt internet av (ofc ofc) när jag ska registrera mig så jag får skicka ett mail och be kansliet registrera mig manuellt, sedan så kommer jag på att jag vill läsa en till kurs, går in på studera och ser att man kan efteranmäla sig till ett par kurser på Örebros uni, så jag väljer en som låter kul och får ett mail ett par dagar senare om registrering igen, vilket löser sig. Då återstår att aktivera ett konto på deras hemsida så jag kan komma åt Blackboard som man behöver när man läser på distans.. Aktiveringen går perfekt, jag skriver upp inloggningsuppgifterna och är nöjd.. Och upptäcker idag (kursens början) att jag självklart inte kan logga in... Så jag fick skicka iväg ett mail till och be de kolla efter mina uppgifter. Jag är så jävla trött på allt nu, kan det bara inte sluta krångla? Jag har fan ALDRIG glömt inlogg innan, så antagligen skrev jag fel x2 i registreringen eller också jävlas något datasystem med mig.

Suck.

Och Viska var halt igår, hon har varit stel sedan hon kom, mycket eftersom hon hade skador på haserna och hade tappat en kastanj under transporten. Men igår så kändes hon mer ojämn än vanligt, så jag bad Emma ringa Sofia och fråga vad jag skulle göra, Sofia sa att jag skulle galoppera och se om det släppte, så jag travade fram och sedan tog jag galopp på ena volten i bägge varven, saktade av och bad Emma & Anne-Lie ta en kik när jag travade på rakt spår, så fort Viska börjar trava känner jag att hon är mer ojämn och både Emma & Anne-Lie konstaterar att stelheten har gått över till hälta. Så det var bara att hoppa av och leda av henne. Nu hoppas jag att hon är bättre idag, hon hade stått inne hela helgen så jag hoppas innerligt att det var på grund av stelheten som hon var halt. Kanske lite naivt, men men. Ska rida ikväll, om Sofia konstaterar att den inte är halt kanske jag får sitta på henne, annars tror jag det är Zeus som gäller.. Vi får se.

Jag & Viska


Emma filmade lite när jag galopperade runt på Viska. Är lite smått förälskad i hästen :)


Standing on a borderline


Ikväll är det som det brukar; té, spotify & msn. Jag har tappat tålamodet så mycket på sistone, är trött men vet inte på vad. Vet inte varför. Hittar inte anledningarna, hittar inte trådarna. Så många borde, måste, ska osv osv osv. Illamåendet bär jag runt med fortfarande, efter en jävla massa år har jag kommit ingenstans. Panikångesten kommer ibland, lämnar mig som ett skakande vrak, huvudvärken förblindar och jag hittar inte hem,
hittar inte dit jag ska, hittar inte vägen.

Jag minns aldrig februari. Det är bara en svart dimma, en väldig, djup dimma. Har jag någonsin levt, någonsin älskat mig igenom den månaden? Eller var allt bara en kamp om liv eller död? Jag har gått vilse men hittat andra vägar, jag har förlorat dagar vänner månader hjärtslag minnen ord & gnistan.

Jag vet inte vad jag har kvar idag
vad jag vill ha kvar

Hey Mr Tambourine man, come and play a song for me


Sitter på mitt rum, i det närmast tystnad man kan komma med en väg utanför & en laptop i knäet. Earl Grey i en kopp bredvid. I morgon är jag & Emma tillbaka på fredagarna som "stallvärdinnor"; we are going to kick ass! Eftersom Emma har sin ena hand i bandage ska hon bara bära runt träns & se till att jag överlever :) Ska även ta hand om Viska i helgen, ska bli kul att ha någonting att göra. Nu ska jag sova.. En dag i morgon också..

Bokenkät (för det var längesedan nu!)


En författare som är värd mer uppmärksamhet:
Johan Bergström

En överskattad författare:
Jan Guillou

En lyckad filmatisering av en bok:
Candy

En lyckad tv-serie baserad på en bok:
Cityakuten (fast ett antal säsonger för mycket)

En bok jag lärt mig något av:
Therese, Therese

En må bra-bok:
Allt av Janet Evanovich

En bok jag gärna ger bort till ett barn:
Bröderna Lejonhjärta

15 minnesvärda:
Rules: Don't take too long to think about it. Fifteen books you've read that will always stick with you. First fifteen you can recall in no more than 15 minutes.

Therese, Therese (Bisse Falk)
A girlfriend in a Coma (Douglas Coupland)
Looking for Alaska (John Green)
Dreamboy (Jim Grimsley)
Korpens sång (Per Nilsson)
Skuggan av R (Johan Bergström)
Barfota (Johan Bergström)
SOS från mänskligheten (Johanna Nilsson)
Hjärtat jagar allena (Carson McCullers)
Bröderna Lejonhjärta (Astrid Lindgren)
Foxfire (Joyce Carol Oates)
Tillsammans är man mindre ensam (Anna Gavalda)
In cold blood (Capote)
Drömfakulteten (Sara Stridsberg)
Guldkompassen (Philip Pullman)

Lets turn over & lets make another try & dont let go


& I need you to need me & I need you to hold on, to not let go to not leave this world behind. Its a scary place, and I dont think I belong here, I dont think I belong anywhere. Everything is dark & I need you to spin me like a little girl, to hold on to me cause I will try to break free and I will try to leave you behind, cause other people scare me, Im scared of being together, scared of being left alone. I dont think I belong anywhere. I feel wrong, I feel fat, I feel like a paper heart coming unglued. I told you all my secrets & I rely on you, dont tell me whats on your mind, dont tell me that you dont need me dont want me dont feel me. I cant be what ever you want, there was a time I was everything, bright as a sunny day. That girl died, that girl was killed. Drop dead gorgerous, she left life because life wasnt appealing to her. I need you to shine, I need you to stay bright. I love you with all my kliché heart (& I cant imagine my life without you, without love).

You know at the beach, when u dig ur hand into the sand & lift it up, full with sand?
That used to be me.
You know when u squeeze together ur hand and most of the sand falls out, leaving a little behind?
Thats me now. & I know Im not much to love, but can you atleast try to love me? Can you atleast help me to help myself?

I dont know how to get out of this mess, get out of this situation, I dont know a lot. You can fill a fucking room with what I dont know. I wish I had done things different. I wish I could allow myself to do more things, to be less scared of the whole situation. To be less scared of people. Dont you think I wished I was normal? That I could do things "normal" people do without hyperventilate after? Dont you think Id like to walk forward instead of running backwards?

"Remember those walls I built
Well, baby they're tumbling down
And they didn't even put up a fight
They didn't even make up a sound

I found a way to let you in
But I never really had a doubt
Standing in the light of your halo
I got my angel now

Everywhere I'm looking now
I'm surrounded by your embrace
Baby I can see your halo
You know you're my saving grace"

X-antal ord om mitt liv just nu


På väg till stan, vet inte riktigt varför, men jag anar att det har med böcker och pengar att göra. <suck> Ska se om jag kan städa rummet sen, mitt golv i sovrummet är kaos & Im running out of clean clothes. Förvirrande men det kan säkert bli bra.. Nu måste jag bara leta upp alla låneböcker & utbetalningskort.... Kan bli spännande. + att min lugg är ett jävla mysterium, plattång funkar liksom inte....

Återkommer inom kort.

En midvinternatt;


två skuggor rör sig som i ett vinterspel, en medveten om den andre och den andra omedveten. Alltid på vakt, alltid på väg någonstans; viskande stjärnor för hennes steg, vilsna ögon som sett för mycket lögner & svek, alltid ensam och aldrig tillsammans med någon, kanske en önskan starkare än tron men aldrig modet att möta någon, aldrig modet att stanna upp & se tillbaka. Några steg norr, hon går av trottoaren, lägger sig på gräsmattan och känner genast en hand i sin.


[Ext, natt]

Roller: Hon & snöängeln & nysnön

Soundtrack: Knarrande snö underfotsteg, vinande vind och stjärnviskande.

Spotlights don't do you justice baby


Varenda historia går på repris, jag ser filmrepriserna i mitt huvud dag efter dag, sekund efter sekund. Allt skrivande går i repris. Allt upprepas, allt är cirkeldispositioner & allt spinner. Hinner inte andas inte leva inte blunda. Överallt sorl; överallt musik aldrig tystnad aldrig lugn & ro. Aldrig fucka up, aldrig låta det förflutna hinna ikapp, aldrig packa upp & aldrig glömma. Nu i efterhand fattar jag inte att jag kunde släppa dig så, bara släppa taget; låta dig gå. Alla texter, alla känslor, jag kollar igenom dina bilder på facebook och inser att du nog är lycklig & att du lever. Jag önskar att du inte fick mitt hjärta att värka, för jag vet att allt är mitt egna fel. Jag önskar att du & jag fortfarande hade ett "vi", hade någonting istället för ingenting.
Viska, en söt pålle med svullna bakben snubblade in i mitt liv idag, tillsammans med tre mycket söta ponnies (Sandy, Crissie & Fuschie(någonting liknande). Förhoppningsvis ska det bli någonting av alla fyra.

The kind of beauty that moves


Börjar dagen med tre koppar kaffe, möte om 30~min och jag borde inte sitt här... Natten har varit helt cp, jag är trött och undrar hur fan jag ska få på mig ett par skor..

Save tonight and fight the break of dawn


"Go on and close the curtains
cause all we need is candle light
You and me and a bottle of wine
going to hold you tonight
Well we know I'm going away
and how I wish, I wish it weren't so
So take this wine and drink with me
let's delay our misery"

Im not sure how this is suppose to make any sense. You were the roots that slept beneath my feet and held the earth in place. You were my wonderwall. Now you're just a shadow and a closed door. You're gone. And I cant realise that I lost you, my rock, my reason to stay here, to hold on. I cant breath with all these words in my mouth, but I cant write, I cant tell you all the things I wanted to tell, wanted to let you know. My future lies infront of my feet, dazzling me with all answers that I dont know yet.. I miss you. I have never been so close to anyone, I broke all rules with you, we lived, we loved and we let go. And then we fell apart, you fell
crawled around in the dark, looking for a meaning;

I wasnt enough reason for you to stay. And then;
dark water, an young struggeling mind & then silence.

You killed me, you killed me in every possible way, and Im stone cold. I wasnt a mess like this before. I dont write, I dont love, I dont lock my door at night. Tell me that Im dead to you, tell me that you dont love me, kill this pain, kill that girl I was before. Kiss away all the tears, touch my palm and tell me that its fine. Broken promises and broken hearts;

forever doesnt live here anymore.

Wonderwall: you are the thing keeping my world together


&
our world spins like old rock'n roll minds we dont care we dont know we dont give a shit. We dance and we drink and we laugh and its like in old movies, we are The Couple and we are in love, making love, making a life.

Saknar så mycket, saknar orden, livet. Vet inte riktigt vad jag ger mig in på för tillfället, allt snurrar lite extra mycket.. I morgon ska jag se över projektarbetet, i morgon ska jag se över Projekt: Kaos. Ska försöka skriva ett manus för scen också, får se hur det går.. Men först: ett par timmar sömn.

The Plum serie av Janet Evanovich


Även om jag älskar krångliga böcker så är det ganska skönt att kunna slappna av och bara skumma igenom en bok, utan att direkt behöva tänka. Jag upptäckte faktiskt inte Janet Evanovich själv, utan jag blev ombedd att läsa och kommentera första boken + trean (av ngn konstig anledning hade dem inte tvåan) av skolbiblioteket på högstadiet. Jag kan ju påpeka att jag tänkte "fine, ännu en typisk, tråkig chick-lit". Efter de böckerna var jag fast. Eftersom Janet redan hade hunnit skriva sisådär tio böcker innan jag hittade dem gjorde att jag läste alla böcker som fanns ute väldigt snabbt, nu på senare år har jag oftast bevakat, förhandsbokat och sedan läst på cirka fyra timmar.

Böckerna handlar om Stephanie Plum som i första boken förlorar sitt jobb och övertalar (hotar)  Vinnie som driver en borgensbyrå att låta henne jobba som prisjägare. Stephanie bor i en lägenhet med sin hamster, hon har ett till-och frånförhållande med den snygge polisen Joe Morelli och en flirt med den heta prisjägaren Ranger, som hjälper henne när hon hamnar i trubbel (vilket är ganska ofta). Stephanie jobbar med att hämta in halvgalna / kriminella människor som uteblivit från rättegångar och för det mesta stöter hon på någon som vill döda henne. Till sin hjälp att fånga skurkar har hon även Lula, en föredetta prostituerad som egentligen jobbar med arkiveringen, men som följer med ändå. Under böckernas gång blir hon skjuten på, får lägenheten brandbomdad, förstör bilar, osv osv.

Om jag får gissa så är böckerna ganska vedervärdiga ur rent litteraturvetenskapligt perspektiv, men någonting med storyn får mig att stanna kvar, även efter femton (+3 between the numbers) böcker. Och jag tror inte jag har läst någon av dem utan att skratta. Jag kan gå tillbaka ibland, läsa små snuttar som jag gillar extra mycket. I år hade jag faktiskt totalt missat att bok nr femton hade släppts, det var först två månader senare som jag kom att tänka på Evanovich och boken. "Finger Lickin' Fifteen" var kanske inte den bästa, men det märks att Janet är inne på sin femtonde bok då handlingen står och hoppar på samma ställe, det mesta som händer Stephanie har hänt innan och snart måste det hända ngt stort om serien ska leva vidare.

Böckerna heter på engelska: One for the Money, Two for the Dough, Three to get Deadly, Four to Score, High Five, Hot Six, Seven up, Hard Eight, To the Nines, Ten Big Ones, Eleven on Top, Twelve Sharp, Leen Mean Thirteen, Fearless Fourteen, Finger Lickin' Fifteen.

Det finns även fyra between-the-numbers: Visions of Sugar Plums, Plum Lovin', Plum Lucky, Plum Spooky .

På svenska heter alla böcker någonting med Byte, till exempel: Jagat byte, Explosivt byte osv. Ska ni läsa böckerna så snälla, läs på engelska om ni kan! Efter att ha hoppat mellan svenska och engelska så inser jag hur kassa de svenska översättningarna är. De förstör ibland lite av karaktärens personliga språk och fraser. Eller också så håll er enbart till svenska ;) Jag läste ettan, trean - tian på svenska, sedan läste jag elvan - femton på engelska, mycket bättre.

Ett par böcker som förtjänar en chans :)

If u dont love me, why dont u let me go?


Läser igenom projektarbetet, ska korra det, men vet inte riktigt varför. Vet ingenting just nu. Finns en himla massa borde. Sedan finns det ett par ska, och ett par kanske. Inget konkret, inget Måste. Läste igenom dedikationen i mitt häfte, och insåg hur många av dem jag saknar;

alla anledningar till varför jag skrev är borta.

All inspiration är borta. Kanske är allt borta. Kanske skymmer skuggvarelserna mina visioner..

Spotify istället för LPn som alltid hakade upp sig, datorn istället för skrivmaskinens trygghet; istället för bläcket mot pappret. Allt går i repriser; vi kan alltid se på personliga tragedier, den nya formen av komedi. Såklart, alla älskar vi förödelse och intriger så länge det inte berör oss själva. Jag har rivit sönder så många hjärtan, jag har slitit i så många människor, trasat sönder chanser och virvlat förbi vägar. Kanske har det gett någonting.

I morgon; stall, hästar. Veckan; lugn, nästan-vuxen-saker & kanske lite skrivande. Nu; film, ostbågar & pojkvänsmys.

All the wild horses


<Gäsp> Ingen uppdatering igår.. Slutade med att jag red fyra hästar ist. Men det vart kul, även om Sandor & Silver rundan inte var jättelyckad. Började med ett litet möte i typ.. 10 minuter? med Janne, sedan gick jag till Mikki & Emma som satte ihop träns, sedan lunchade vi & pratade med Sofia. Efter det gick Mikki hem och jag & Emma bestämde oss för att rida lite hästar. Vi började med att rida ut på Silver och Sandor, inte jättekul då det var levande träd (militärer) lite överallt. Efter vi avklarat dem red vi lite på Loke & Merlin på gräsbanan, Loke var superfin och gjorde klockrena byten som han egentligen inte kan... Hoppade lite på banken och så. Superkul, superfin. Sedan red vi Zeus och Frida, istort sett de jobbigaste pållarna, Zeus sadel är den obehagligaste som finns.... Efter det var det dags för Nero & Tammie, det gick hyfsat även om Nero mest ville slänga av mig för att han var lite sur (långa ben, långa sporrar). I dag gäller istort sett samma deal, Mikki & Emma & jag, fyra hästar var. Kommer bli skoj :)

Nu på morgonen ska jag til Hööks, behöver nya ridbyxor :o

C ya ppl.

To love & to let go


Vaknade av att jag inte kunde svälja, och att mobilen på hyllan lät som den skulle dö. Då var klockan halv nio. Nu är det lite bättre, har ägnat morgonen åt tråkiga, nästanvuxensaker. Typ skaffat e-legitimation & försökt ansöka om studiebidrag.. Mina muskler gör ont, jag har ont i huvudet, är trött & har ett möte om 80 minuter. Skjut mig.

Vet inte vart mina steg är på väg, vet inte riktigt varför jag gör de valen jag gör. Funderar på att skicka mitt projektarbete, min bok, till förlag, men vet inte om jag vill, vågar.. Vet inte hur mkt jobb som krävs innan, vet inte hur mycket jag måste korra innan. Såg massa småfel när jag läste igenom det, vi får se.. Vi får se.. Nu frukost, sedan masa mig iväg till möte.. Uppdatering kmr senare.

Its about sorrow, tears and happiness.


I carry your heart with me                                      
E. E. Cummings

i carry your heart with me (i carry it in
my heart) i am never without it (anywhere
i go you go, my dear; and whatever is done
by only me is your doing, my darling)
                                    i fear
no fate (for you are my fate, my sweet) i want
no world (for beautiful you are my world, my true)
and it's you are whatever a moon has always meant
and whatever a sun will always sing is you

here is the deepest secret nobody knows
(here is the root of the root and the bud of the bud
and the sky of the sky of a tree called life; which grows
higher than soul can hope or mind can hide)
and this is the wonder that's keeping the stars apart

i carry your heart (i carry it in my heart)

--

En av mina favoritdikter, för den är så sann

såg min ponny idag. Klappade på min ponny idag, första gången på typ fyra veckor. Och jag insåg hur mycket jag saknat honom. Satt på läktaren och insåg hur förbannat mkt en häst betyder för mig, skrämmande. Insåg hur mkt jag kmr sakna honom när han försvinner (märk när & inte om). Är lite lyckligare, lite stabilare nu, men oron gnager och låter mig inte riktigt vara. Det är synd när man vet att den enda man litar på kan försvinna när som helst. Det kommer göra ont, förbannat ont, men det kmr vara värt varenda sekund. Det kmr vara värt varenda sekund, för vi har gjort saker som personer runt oss inte trodde var möjliga, vi har krossat begränsningar och funnit nya. Och det har varit ett underbart äventyr & kmr vara ett fantastiskt äventyr fram tills vi skiljs åt.

You can tell me all ur secrets, cause Im leaving in the morning


Ligger på mitt golv, på min nya mjuka matta. Jag saknar, saknas, fattar, fattas

min ponny, det enda stabila i mitt liv fattas mig. Min klippa, min lilla fläckiga, missförstådda ponny. Människor är som orkaner, ombytliga och väljer oftast den snabbaste & skonsamaste vägen för dem själva. Jag behöver en stabil människa i mitt liv, som står för sina val.

Allt är vägskäl.
Allt är vägar och väggar och omvägar och knivhugg i ryggen.

Min ridning är i ett vägskäl. Jag förstår inte slita-sparka-dra, vilket det mest känns som jag gör just nu, jag har tappat så mycket. Lite omotiverat. En termin till, eller? Hästarna ger mig något - men ridningen? Jag vet inte.

Borde städa lite. Skrivbordet ser ut som ett krig. Allt är ett krig; myrornas krig i mitt huvud. Allt går tillbaka till saknad, så mycket som försvunnit, som jag låtit glida mellan fingrarna, så många hej då på kort tid. Borde försöka skriva lite, förmår mig knappt att titta på mappen med romanen. Förmår mig ännu mindre att dubbelklicka på word dokumentet. Undrar lite då och då va fan jag sysslar med; varför jag ska skriva en -nästan- deckare (nej, det är ett relationsdrama med deckar-handling som sidospår enligt min f.d lärare i litt.gest.) jag vet inte ens vilken jävla genre jag skriver, eller just det, inte skriver.

Världen står still och brusar
myrornas krig tar över huvudrollerna

"Yea, noise? Then I´ll be brief. O happy dagger!
This is thy sheath; there rust, and let me die."
- Romeo & Juliet, akt 5, scen 3
(om mitt minne stämmer)