No control what so ever


Borde städa matsalsbordet. Borde ha städat mitt rum idag. Borde sova, alternativt packa nu. Eller i alla fall låtsas att jag gör något kreativt, typ skriva på manuset/novellen. Just nu lyssnar jag på Ben Folds, har värk lite överallt & är jävligt trött. Inser att jag hela dagen glömt bort att ladda mobil/MP3.. Smidigt. Verkligen.

Har faktiskt shoppat lite på bokrean.. Tre titlar bara, men det fanns faktiskt inte så mycket intressant online - reserverar för kanske handla lite i stan också :p I alla fall blev det en biografi; Love, Janis, om Janis Joplin. Två titlar av Johanne Hildebrant; Blackout & Älskade krig. Får se. Känns som att bokhandlarna anstränger sig mindre och mindre inför reorna... Knappt någon info från någon web-bokhandel.. Shit happens, I guess?

Nej fan, packa gäller! Sedan ska jag försöka få några timmars sömn...

Bråddjupa skogar & tjärnen


Kikar ut genom fönsterna, ingen skog. Bara ett mörker som faktiskt inte ens snön tränger undan i natt. Borde sova; ska till jobbet om cirka sex timmar... Borde vända tillbaka dygnet. Lite lycklig, fått tillbaka en av mina favoritböcker, sliten men välmående ska den få bo hos mig i all evighet. Saknar fortfarande de norrländska skogarna, bråddjupet & tystnaden. Stjärnorna. Tjärnen. Gränslösa skogar & ängar & fält så långt man kan se. Någon gång återvänder jag. Mitt enda löfte till mig själv. En dag ska jag skriva klart historien som tog sin början i en stuga i Härjedalen.

Kan ännu inte sammanfatta mina tankar om allt som hänt. Träffade dessutom bror ute i fredags. Inser alltid hur jag mår när jag träffar honom; han läser mig som han aldrig gjort annat. Allt är bara en stor röra just nu, kanske dags att städa, organisera?

Kanske bara behöver en semester härifrån.

Across the Midnight Sky


Bloggen sover lite; varit ganska mycket den senaste tiden - skola, stall & skriva. Är ganska numb, härdad. Kanske klarar av detta. Vintern stannar ett tag till; har snöat ännu mer idag - kommunen har stängt av alla hallar/arenor, vilket betyder att ridhusen är stängda. Gick lite ute med Loke innan, bara så att han skulle få sträcka lite på sig - tydligen är snöhögar skitläskiga :p

Lyssnar på okända blues & jazzartister. Undrar om jag någonsin kommer tillbaka till att skriva låttexter, musik. Om jag minns hur fingertoppar dansar över nakna tangenter. Ta mig tillbaka till beat-generationen. Till innan poesin blev till betonghård hip hop.

Alla hjärtansdag hoppet!
Jag & Loke skuttar 80 cm på Alla Hjärtansdag hoppet, en lagtävling. Hade noll fel och tiden ~48 (sägs i slutet, minns inte riktigt den exakta tiden) Kom totalt 4:a :) Min sits är inte den bästa & det är tur att ponnyn är duktigt! Ritten kändes jävligt bra & vi har en bra grundgalopp :)

Last nights adventures


Utgång igår.. Snöade hela kvällen, mysigt men lite jobbigt när alla snackade om att bussarna skulle ställas in, jag menar, jag vill ju faktiskt kunna komma hem. Så jag valde att ta en tidigare buss :p är ju dessutom mera van vid att röra mig runt på ett par ställen under kvällen & inte bara stanna på ett ;o men det var superkul att träffa alla söta människor igen! Repris snart igen?

Nu ska jag crascha lite i min säng & läsa ut en bok.. Sedan om den här jävla kommunen kan skrapa fram lite pengar och börja ploga så kanske jag kan ta mig till stallet sedan utan att hamna på akuten för sönderdraget knä..

Allt är relevant


Vad gör man halv 12 en torsdagskväll?Of couse! Sten, sax & påse online, vad annars? Btw, ser ni det där nere i menyn, "Namnlös - Anteckningar", det är vad jag borde syssla med.. Det innehåller än så länge en titel till ett manus. Jag har haft det uppe hela dagen. Produktivt värre ;) Ska nog släpa upp datorn, försöka pränta ner lite idéer till det återupplivade projektet "Sommarkatt" eller kanske läsa Mankell.. Många valmöjligheter ;)

Jag ska sakna dig imorgon


Som ni kanske minns utfärdade jag köpstopp här, så hur har det gått? Köpte en bok idag (Moby Dick, engelsk pocket) för femton kronor. Suktar bokreor på internet, Älskade krig för futtiga femtio kronor.. Jag antar att det är som att sluta röka? Men annars har det faktiskt gått bra :p Dagen har varit sådär, pluggat, varit på bibblan & lite annat. Tog en promenad hem från stan, var ganska skönt & knät protesterade bara lite :)

Fick tag på Mankells Italienska skor idag på bibblan, kommer ihåg när den var ny & han signerade den på bokmässan. Måste ha varit 06 eller 07? Väldigt varm och härlig människa.

Finns så mycket att skriva om, böcker, livet, begravningen, sorgen, längtan, saknad. Det kanske kommer när jag orkar ta och göra om orden till meningar. När jag orkar se allt som en helhet & inte sönder dekonstuerade sekunder.

Älskade krig & Förbannande fred


Tack Johanne.

Tror artikeln leder till mer känslor/ingivelse om man själv hört henne prata om kriget. Jag lyssnade på henne -06 i Stockholm och i mina ögon då var hon författaren till triologin Freja, Idun och Saga. Inte en journalist som skrev krigsreportage. Bilden ändrades under tiden hon berättade om det nakna skrivbordet, den beväpnade soldaten som vaktade dörren, bilden av trasiga människor, krigets spår.

Sedan cirka en månad tillbaka står tre av hennes böcker på min boklista, den ena, Fördömd, läser jag just nu. Älskade krig och Förbannade fred ska jag försöka få tag i så fort som möjligt.

& tycker det är lite skönt med tjejer som har koll på argumenten och skinn på näsan. Go Johanne!

Arienette


Skriver låttexter & önskar mig bort. Lyssnar på brillianta artister som skriver underbara låtar & undrar om jag någonsin kommer bort från klyschor, bort från etablisemanget. Vill fly till de ändlösa skogarna, de bottenlösa sjöarna, de evigt gröna ängarna.


"Sorry, I didnt realise she was a real person"
"She's not, I made her up"
"Oh, so she's not real?"
"Just as real as you and I"
- Bright Eyes (An attempt to pass the scales)

Ill see you at the stars


En stilla, sovande sömn,
en saknad älskad,
& förhoppningsvis;
ett möte med farfar bland stjärnorna.

©Lisa 2010

Du är saknad ♥

The mess you left behind


Utmattad. Var på stallet och började jobba kl 8 (på morgonen), kom hem halv 12 (kväll/natt). Mockade nästan hela stallet, samt fodrade lunchen. Sedan åt jag själv, snackade med Philip & Sofia.. Red Pieces en stund, han var mest studsig och jobbig, men ganska fin ändå ibland. Var stallvärdinna med Emma & red lektion på Loke. Hade lite aha-upplevelser - red med dressyrspö för första gången på honom och han var skitfin! Petade på lite så han trampade på bra med bakbenen, han sparkade lite mot det i början, men sedan gick det bara finfint :) Jag & Emma kvällsfodrade och jag var på väg hem vid nio, kom till slutet av hagarna när Amanda ringde och sa att Petula ev hade kolik. Det var bara att vända och gå & titta till hästen. Hon låg ner, andades tungt och var motvillig till att resa på sig. Vi tog ut henne i ridhuset och ringde Maggan. Efter ha longerat (lugn trav) och gått ett tag utan framsteg (hon var loj, gick lågt med huvudet & flåsade) ringde Maggan distriktsveterinären & vi väntade en halvtimme på honom. Efter en snabb koll så gav han henne två sprutor, sa åt oss att ställa in henne och sedan kolla till henne & gå lite efter ca tjugo minuter. Vi gick upp till stallet och jag tog på mig ett lager kläder till för det var jävligt kallt & sedan gick vi och kollade på henne - ganska stor skillnad. Vi behövde bara smacka för att hon skulle börja trava (inte jaga med lina..) så vi ställde in henne, sa godnatt & gick hem. Då var klockan kvart över elva.. & jag var ganska slut ;)

Idag har jag ett möte, ska knoppa lite hästar, rida Pieces och lite annat. Ska även till Stefan & Rosie och träffa lite annan släkt. Imorgon är det hoppning med Loke. Maggan har lovat att vi kan hoppa 80 cm utan att dö. Så håll tummarna ;)

Återkommer ikväll om jag orkar/hinner :) Ciao

Tired & tired


Skickat in första skoluppgiften 10 timmar innan deadline. Stolt.. Nu ska jag sova - börjar jobba kl 8 i morgon! Helt slut idag efter allt plugg + Pieces, Zeus & Echo ;) Man ska veta att man lever.

♫ Feeder, Comfort in Sound ♫


Detta är vad jag lyssnat på sistone;


Feeder, Comfort in Sound, samma titel som deras skiva från 2002. Kommer ihåg att Peter skickade en låt med dem - tror det kan ha varit Just the way Im feeling, kanske? Hade lite glömt bort dem tills en vän skickad en länk till en av deras nya låtar. Kan inte låta bli att älska albumet Comfort in sound, mycket för att det lever upp så bra till titeln - det är ett behagligt album, även om det är lite mörkt. Titlar som Quick Fade, Come back around osv. Historien bakom Comfort in Sound? Ett självmord. Trummisen Jon Lee begick självmord i januari 2002, Grant Nicholas and Taka Hirose som bildat bandet var skeptiska till att fortsätta utan sin vän, men Lees familj bad dem fortsätta. Vilket resulterade i Comfort in Sound; en vacker, känsloladdad tribute till Lee. Jag älskar känslorna, riffen och melodierna. Underbar skiva, underbara texter. Får mig att undra vad jag mer glömt bort för musik.. & vad hände egentligen med bandet Semisonic?! Lyssna & njut :)Låten Quick Fade, en av mina favoriter.

Time changes, time runs away


Är ganska slut; dagen har varit seg men ändå jobbig. Alla i familjen är hemma i morgon - rörigt värre.. Mamma är ledig & pappa opererade ögat innan idag så han är sjukskriven. Får låsa in mig på rummet och plugga.. Har dessutom kasst samvete över att jag inte ringt Thulie angående fika än, skulle ha gjort förra veckan. Har så sjukt mycket just nu & dagarna bara rinner iväg. Får vara lite produktiv & effektiv i morgon (för första gången i mitt liv eller så..). Har så mycket projekt liggandes som aldrig blir av, aldrig skrivs på, borde försöka göra någonting åt det. Suck.

Har även ett nytt bloggprojekt på gång, säger inte mer än så just nu då jag i allmänhet suger på att blogga annat än här.. Finns flera exempel, men det händer ju typ ingenting på HFK ;o jag får ta tag i bloggandet lite mer känner jag - även om inte det är prio ett. Vi får se vad som blir av det...

Förresten - är ni inte lite impade över att min nya mobil fortfarande lever & är incidentsfri? ;)

Now & then


Lyssnar på Blackmore's Night, ugglar under täcket i min säng, svinkallt.. Dagen har varit sådär; jag & Amanda fick handlat fika, vi cyklade ut till Maxi.. Kom till stallet vid fyra, käkade & red sedan Pieces. Han var hyfsat fin, blev lite stark ibland men hängde sig inte alls i handen vilket han tenderar till ibland. Mycket skänkel bara... Sedan dags för möte, blev lite sent, så hann inte med Zeus :| Red Loke på lektionen, han var mest.. hysterisk och sprang - men dog så fort man tog en halvhalt. Efteråt rann nästan svetten av honom & han ångade som bara den.. Gick ett tag med honom och sedan får han ha på sig sitt fleecetäcke i natt.. Jag vet inte, han har varit jobbig den senaste tiden - tror han tappade mer än jag tror genom att stå under vintern, han var så jävla fin innan han blev halt & jag vill gärna tro att han är det nu också. Tror det skulle underlätta en hel del om han var klippt..

Sova nu; plugg & stall i morgon..

Wind in the Willows


Läste ut Den tredje brodern igår, den blev aldrig så bra som jag trodde att den skulle bli. Grr. Dessutom har jag börjat reserverar böcker på bibblan, weird; oftast är jag snarare en sådan som får be personalen rota i magasinet... Läser ju sällan "nyheter" eller populära titlar.. Men nu har jag ~fyra reserverade titlar + att min lista över böcker att läsa börjar springa iväg.. Lyckades ju inte hitta de böckerna jag ville förra gången, tror kanske systemet på biblioteket kärvar? Det stod att både Hildebrants & Mankells böcker skulle vara inne, men jag kunde inte hitta dem. Kanske tappat mitt otroliga bibliotekssinne?

Möte med tävlingssektionen senare; jag & Amanda ska gå ut till Maxi och köpa fika vid tre. Lite orolig för mitt knä.. Hoppas det är bra plogat! Ska även rida Zeus & Pieces, lite svårplanerad dag idag.. Men det löser sig förhoppningsvis. Pieces var så jävla fin & söt igår, lycklig över att få ha kommit ut i hagen lite :) ska ju även rida lektion ikväll, undrar vilken häst jag får ;o

Nu ska jag skriva en att köpa-lapp & fixa iordning mig..

About books


Frågorna är tagna ifrån Bokhora.

Som läsare är jag: fokuserad & svårdistraherad.

Som bloggare är jag: impulsiv, men ändå genomtänkande - ett inlägg kan ibland ta timmar att skriva, bara för att jag gör en massa annat mellan. :p 

Senast lästa bok:
”No och jag", tipsad om den för längesedan, var på tiden att jag fick läst den. Mycket bra faktiskt!

Senast köpta bok/böcker:
studielitteratur, dyr sådan :|

Favoritdeckarförfattare:
urg, jag gillar ju inte ens deckargenren! Men jag äger faktiskt ett par deckare - mest representerad är Michael Connelly, vars deckare jag till och med gillar ;)

Jag läser allt av
: Miranda July, Sara Stridsberg, Johanna Nilsson, Per Nilsson, Johan Bergström, Nick Hornby and the list goes on..

Jag läser helst inte (genre/författare)
: Guillou, historiska romaner, tantsnusk, hispig chick-litt, sega biografier.

Vid hyllan för fackböcker letar jag
: litteraturvetenskap, biografier, böcker om övernaturliga ting.

Förutom svenska läser jag gärna:
engelska böcker. Anledningar: 1. De har oftast finare omslag. 2. Svenska översättningar är i många fall, ehm, bristande och man får ut mer av boken & författaren av att läsa på orginalspråket (vilket endast betyder svenska/engelska/danska för mig). Danska böcker är på gång.. Eftersom jag faktiskt insett att jag har lärt mig nordens grötigaste språk ;)

Högst upp i min att-läsa-hög just nu ligger:
”Den tredje brodern" av Nick McDonell, påbörjad och ska snart läsas ut! Efter den är det "Varats olidliga lätthet" som ska läsas.

Högst upp på min bok-önskelista just nu står:
"By-lined" av Ernest Hemingway & "On the Road" av Jack Kerouac.

När jag går på antikvariat letar jag alltid
: Ovanstående författare, även Shakespeare & Wilde. Oftast har jag en lista i bakhuvudet innan jag går in :p

A new look


Igår tröttnade jag totalt ihop på den gamla designen - knåpade ihop denna.. Hyfsat nöjd även om texten blir lite jobbig att läsa emellanåt.. Vad säger ni? Är den ok? ;) Headern är under konstruktion, råkade bara glömma allt jag kunde i photoshop halv tre i natt...

From ladybird wishes


Önskar mig klara natthimlar; ett öppet hav av stjärnor. Stjärnfallsnätter med Honom & en ring som påminner om brutna löften & en förlorade drömmar. Upprepningar, för tillfället är allt upprepningar & tillfälligheter & meningslöst. Gömmer mig i koftor & hittar silvertrådar, koftorna nystas upp - historier kommer fram, det finns inga tillfälligheter. Det finns bara ett öde.

Ge mig nyckelpigsvingar & friheten. En längtan starkare än orkaner & utfärdade stormvarningar.

Du är min hjälte för du vågar vara rak


Trött. Kollar tillbaka & inser att jag förlorat tre vänner under denna vinter. When is it gonna stop? Gömmer mig online, tänker att folk kanske inte tröttnar på ett datorsittande vrak. Bra dagar får jag saker gjorda, jag är inspirerad och ganska nöjd, dåliga dagar stannar jag helst i sängen. Till lunch. På sistone har det varit många dåliga dagar. Vädret gör mig lycklig, men kan inte gå ut på grund av knät (gör ont att på på ojämna ytor). Huvudvärken är tillbaka - bra så länge jag slipper illamåendet. Jag kan ta mig igenom vardagen såhär, det är inga problem, det funkar. Mycket flashbacks på sistone, mycket att längta tillbaka till. Ibland undrar jag om det är värt det.


Long winter, glowing snow & ice crystals


Tji får jag för att ha legat & latat mig & deppat lite de senaste veckorna.. Råplugga idag, senare ev. iväg och träna, beror på. Trött och ont i kroppen, inte direkt motiverande. Började läsa på Den tredje brodern av Nick McDonell igår - verkar vara helt ok, lite flummig. Vet egentligen inte vad jag gör - stänger av, pluggar. Sitter vid köksbordet på grund av tron på att miljön här är bättre för min självdiciplin och fokuserande. Katten är på bordet, leker med tidningarna.. Syrran lagar mat, det blir kycklingburgare och pommes till lunch.

Snön gnistrar i solen, dunsar till marken när den glider från taket - verkar bli en lång vinter i år. Underbart.

Lycka & olycka


"Det finns inte lycka och olycka, det finns bara liv och död." Karin Boye, ur Osårbar. Skriver knappt längre, komponerar inte namnlösa pianostycken i huvudet, hittar inte längre inspiration till tavlor ur bilder, färger. Är trött & intiativlös. Kan inte gå ut & gå på grund av snön, irriterande. Varit på bibblan idag, förhoppningsvis blir det läsning senare.. Lite sur över att en biografi över Carson McCullers behöver letas fram ur magasinet (boken är från -75). Hon borde läsas av fler. Fascinerande människa, boken The heart is a lonely hunter är gripande.

The Cat, aka The Terrorist


Åh, det verkar som att blogg.se har återgått till att visa fler inlägg i överblicken - det gillar jag :) Är trevligare att se saker som man skrivit.  Idag har jag varit en stund på stallet - Mikki bjöd på fika då hon fyller år i morgon - det var trevligt. Nu ska jag kika på NCIS & NCIS LA.. Återkommer ev. efter det ;o


Nedan: en film på när the Cat, aka The Terrorist, aka Misse Meow, apporterar en boll, den är sådär då Terroristen är lite seg på att passa ibland...

Filmer vs böcker


Ursäkta min frånvaro; försökte blogga igår men min dator ville inte samarbeta med mig.. Började läsa Stardust av Neil Gaiman och var tvungen att sluta; mycket på grund av att jag sett filmen så många gånger.. Så jag började tänka, vilka böcker "kan man inte" läsa efter att ha sett filmen?

The Notebook (Dagboken) Boken bakom manuset heter Jag sökte dig och fann mitt hjärta, skriven av Nicholas Sparks.
Stardust.

Filmer som är trogna böckerna:

• Narnia - bägge filmerna är bra gjorda, böckerna skrivna av C.S Lewis.
• High Fidelity, skriven av Nick Hornby.
• The Golden Compass (Guldkompassen), boken skriven av Philip Pullman.
Jules et Jim, boken skriven av Henri-Pierre Roché.
• Mannen som kunde tala med hästar, skriven av Nicholas Evans

Finns fler, fyller i listan om jag förnimmer några fler.. Nu är det hejdå slöhet, välkommen plugg..