Jennifer E. Smith x2 [böcker]


 
    
 
Författare: Jennifer E. Smith      
Titel: The Statistical Probability of Love at First Sight   
Utgiven: 2012                        
Förlag: Little Brown                       
Språk: Engelska (236s, inbunden)      
 
Jennifer Smiths skriver om osannolika saker som sker, om saker som lika gärna hade kunnat vara över innan de börjat, men som ändå sker. I The Statistical Probability of Love at First Sight möter vi Hadley och Oliver; Hadley ska motvilligt sätta sig på ett flyg mot London för att vara med när hennes pappa gifter sig med en kvinna som Hadley knappt träffat. Oliver är på väg hem och möter Hadley i vänthallen, de börjar prata och inser att de ska med samma plan; väl ombord ser de till att de hamnar bredvid varandra och pratar genom nästan hela resan. När de landar tappar de bort varandra i kaoset på flygplatsen, men Hadley kan inte riktigt släppa Oliver.. Men gav han henne tillräckligt med ledtrådar för att hon ska kunna hitta honom?
 
 
Författare: Jennifer E. Smith
Titel: This Is What Happy Looks Like
Utgiven: 2013
Förlag: Poppy
Språk: Engelska (240s, e-bok)
 
Graham Larkin är en känd skådespelare som en dag råkar missa en siffra i en e-mail adress och av misstag skickar ett mail till Ellie O'Neill; det blir början på en längre mail konversation mellan de två, där de utbyter allt möjligt men aldrig deras namn. De bor långt ifrån varandra, men så när en av Grahams filminspelningar måste hitta en ny stad att filma i inser han att den lilla hamnstaden Ellie bor i är perfekt... Han vill lära känna henne i verkligheten - men är hon redo att ta det steget? Vad händer när hon får reda på att killen från internet är en superkänd skådespelare?
 
 
 
Något som tyvärr är gemensamt med båda dessa böcker är att jag hade svårt att hitta huvudpersonerna och relatera till dem; i The Statistical Probability of Love at First Sight tror jag det beror mycket på att den är skriven utifrån en utomstående berättare och det gör det svårt att förstå Hadley ibland. Jag tror att Jennifer hade gjort boken och handlingen en tjänst genom att ha bytt berättarperspektiv. This is What Happy Looks Like är också skriven med det perspektivet, men där kände jag inte samma distans till huvudpersonen. Det kan också vara att böckerna är ganska ytliga, jag tyckte aldrig att det fanns utrymme för att lära känna karaktärerna och de utvecklas inte direkt under berättelsens gång.
 
Det jag gillar är att det handlar om ganska vardagliga situationer; email, flyg.. Början känns alltid realistisk och visst; resten av handlingen i böckerna hade kunnat hända också, det handlar mest om att våga ta det där steget som man inte riktigt vet om det är okay att ta eller inte; vill killen bli hittad? Vill tjejen veta vem personen bakom mailen är? Om att våga följa sitt hjärta och sina känslor, om att våga göra fel och hur våra förflutna formar oss - och tidvis hindrar oss.  
 
The Statistical Probability of Love at First Sight och This Is How Happy Looks Like är söta, feel-good böcker som fungerar när man behöver något lite mer lättsamt och komiskt, med tyvärr är det ganska lätt att förutsäga vad som kommer att hända.. 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback