That Time I Joined the Circus [bok]


 
 
Författare: J.J Howard
Titel: That Time I Joined the Circus
Utgiven: 2013
Förlag: Point
Språk: Engelska (259s, inbunden)
 
När Lexis pappa dör inser hon att hon inte har någonting kvar - bokstavligt talat, och att hennes enda chans är att hitta sin mamma som varit borta i flera år. Vad Lexi har hört är att hon är någonstans i Florida och reser runt med en cirkus. Lexi packar en väska och beger sig bort från New York till Florida med förhoppningen om att hitta sin mamma. Väl framme hittar hon en cirkus, men ingen mamma och Lexi bestämmer sig för att hjälpa till på cirkusen och tillslut får hon en plats som spådam och ett eget tält. Men sedan börjar der förflutna göra sig påmint och Lexis fd. bästa kompis från New York dyker upp - och Lexi inser att hon kanske måste tänka på framtiden...
 
Det börjar bra, jag gillar Lexi och hennes musik (varje kapitel börjar med ett utdrag ur en låttext) men sedan blir resten är ganska platt, tyvärr. Handlingen får aldrig något djup och karaktärerna utvecklas inte vilket alltid är tråkigt - jag hade trott att den skulle vara bättre och blev ganska besviken. Handlingen är ganska rörig, trots att det inte finns särskilt många trådar trasslar det sig ändå - Lexi ger i stort sett upp med en gång att leta efter sin mamma när hon inser att mamman inte är på första bästa cirkusen. Det finns inget klart fokus i boken utan den hoppar lite hit och dit - vilket är irriterande.
 
Annars är det en ganska lättläst bok som går relativt fort att läsa - däremot så skulle jag hellre rekommendera The Night Circus om man nu vill läsa om cirkusar då den är så mycket bättre. Den stora skillnadnen (och som hade gjort That Time I joined the Circus mycket bättre) är att i The Night Circus så känns det verkligen som att man är på cirkusen - det är spännande, intensivt och lite mystiskt. Det känns tyvärr som att Howard missar den stora delen i sin bok och det är lite det som i alla fall jag är ute efter när det kommer till böcker som utspelar sig på en cirkus. Den gick att läsa - men ingenting som direkt fastnar eller stannar kvar, tyvärr. 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback