Förbannade Fred av Johanne Hildebrandt


Förbannade Fred är en fristående fortsättning på Älskade Krig. Sara är journalist och åker denna gången till Afrika för att göra reportage inför en välgörenhetsgala. Vid sin sida har hon fotografen Chris som hon mötte i Irak, samt att hon måste släpa med sig Lena, en småhatad bloggare. I Sudan befinner sig även Greg, den amerikanska legosoldaten som skyddade henne i Irak. Han jobbar för motståndsrörelsen & har i uppdrag att leta reda på en släkting till ledaren, en släkting som befinner sig i samma läger som Sara ska till...

Förbannade Fred
är inte lika vasst skriven som Älskade Krig, även om den fortfarande berör. Johanne lyckas behålla karaktärerna och mycket personligheter känner vi igen från föregångaren. Greg har gått ner sig & tar de jobb han får, vilket innebär att han ibland befinner sig på "fel" sida. Chris är inte sig själv & man kan nästan ta & känna på Saras frustration och varför när han beter sig som han gör. Förbannade Fred är en bok man behöver tänka lite på efter man har läst den, det är ingen bok som man bara lägger ifrån sig utan den stannar kvar. Johanne skriver så trovärdigt och jag vill så gärna tro tro tro på att det kanske är såhär - men ändå inte, speciellt inte soldaternas nonchalans. Tanken som stannar hos mig är fy fan vad vi har det bra... För det har vi jämfört med Ghalia och Sawa som vi möter i boken, perspektivgivande bok som tidvis nästan gör fysiskt ont att läsa.

En underbart gripande bok som borde bli mer läst. Läs dock Älskade Krig först, så tror jag det blir lättare att se mönster & förstå.
Trackback