Älskade Krig av Johanne Hildebrandt


Älskade Krig utspelar sig i Irak, i krigets miljöer. Vi får genom huvudpersonen Sara följa de olika människorna hon träffar i krigets spillror. Det är Magnus - som alltid flytt och Yasmine - tolken som jobbar för 'fel' sida. Det är en stark och slagkraftig roman som än idag, cirka ett och ett halvt år efter utgivning fortfarande är relevant och engagerande. Handlingen och språket är fänglande intressant och spännade. Tempot varierar - dynamiken finns där - långsamma scener växlas med snabba. Det märks att Johanne kan en del om kriget - ibland kan det bli lite väl mycket fakta som inte direkt är relevant för läsaren.

Just att Sara och Magnus har ett förflutet triggar handlingen och för framåt. Åh vad jag ville att de skulle få ett lyckligt slut. Karaktärerna känns och berör. Johanne lyckas skapa det där speciella bandet mellan karaktärer och läsare som får i alla fall mig på fall.

En ny favorit. Rekommenderas väldigt mycket. En bok som man bär med sig & tänker igenom efteråt. Den fristående fortsättningen heter Förbannade fred och jag ska försöka att läsa den snart.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback