Nya titlar från i år... typ?


Lite nya titlar som hamnat i mina bokhyllor på goodreads, vissa i "want-to-read" & vissa i "maybe-to-read", beroende på hur intressanta de verkar; tror de flesta är från i år. Verkar vara bra på att hitta mörka böcker om självmord och död, har väl alltid varit en "trend" i YA-litteraturen men detta var lite väl enformigt. Får leta efter lite mer "happy" titlar någon annan dag. 
 
            

          
 
 
 
All the Bright Places / Jennifer Nirven
Lite skeptisk eftersom den hypas genom att kallas en blandning mellan The Fault in Our Stars och Elenor & Park, men tänker att den får hamna i att läsa-listan så länge. Förstår att förlag väljer att luta sig mot tidigare böcker som sålt bra och blivit omtyckta, men i kombination med små-cheesy baksidetext så blir det ganska löjligt enligt mig. Ändå nyfiken på den så vi får se. 
 
My Heart and Other Black Holes / Jasmine Warga
Sett ett par blogginlägg om denna, verkar ganska mörk men om vi ska vara ärliga så är ganska många ungdomsböcker ganska mörka. Två ungdomar som bildar en självmordspakt, men när den ena börjar komma på andra funderingar och vill "rädda" den andra så blir det mer komplicerad.
 
The Distance Between Lost and Found / Kathryn Holmes
Måste säga att både omslaget och titeln på denna lockar, är ganska mycket sucker för omslag & titlar som jag tycker är lockande i allmänhet. Verkar vara lite typisk i handlingen men med en "surviver" twist. 
 
Playlist for the Dead / Michelle Falkoff
En ung kille försöker förstå sin väns självmord genom att lyssna på de låtlistor han lämnade kvar efter sin död. Verkar vara lite mysterie-akig i handlingen, har blivit kallad en bättre version av Thirteen Reasons Why som jag läste och inte fastnade för alls. 
 
The Last Time We Say Goodbye / Cynthia Hand
En bok som har fått bra omdömen och som verkar ganska intressant, titeln känns dock lite Sarah Dessen eller Jennifer E. Smith-aktig. 
 
Mosquitoland / David Arnold
Ung tjej som bryter upp för att ta sig till sin sjuka mamma, en annorlunda "roadtrip" med en lite udda karaktär. Har fått lite blandade omdömen så får se. 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback