Fangirl av Rainbow Rowell


 
 
 
Författare: Rainbow Rowell
Titel: Fangirl
Utgiven: 2013 (läst 2014)
Förlag: St. Martin's Press
Språk: Engelska (309s, e-bok)
 
Cath är en ett stort fan av Simon Snow, en serie böcker som hon & hennes syster älskade när de var mindre. Cath är fortfarande den som har affischer i rummet och skriver en uppskattade fanfiction om Simon, medan hennes tvillingsyster lite har vuxit ifrån det. När de börjar college så väljer Wren, tvillingsystern, att inte dela rum med Cath eftersom hon anser att de behöver lite tid ifrån varandra efter att ha varit så nära varandra under uppväxten. Även om Cath får en tuff början då hon spenderar mestadels av tiden på sitt rum och livnär sig på diverse bars eftersom hon inte vågar ta sig till matsalen eller ens leta upp rätt byggnad. Det blir Reagan, tjejen som hon delar rum med som halvt motvilligt släpar henne till matsalen i slutändan. Reagan är ganska mycket motsats till Cath och hon kommer och går mest tillsammans med vad Cath tror är hennes pojkvän, Levi. 
 
"Wren was an actual nerd. Despite her fancy hair and her handsome boyfriends. If Cath had found that wormhole, that rabbit hole, that doorway in the back of the closet, Wren would have gone through with her." p. 216
 
 
Jag gillade Fangirl väldigt mycket, faktiskt den boken av Rainbow som jag gillat mest. Fastnade inte supermycket för Eleanor & Park eller Attachments - har hennes nyaste Landline hemma i bokhyllan och ska läsa den snart dock. Men Fangirl var mer i mitt tycke; Cath är lite som jag antagligen skulle vara första veckorna på college. Berättelsen kändes väldigt trovärdig och var en söt, lättläst och välskriven bok om vänskap, fanfiction och livet på college. Gillar att Cath är sådär härligt nördigt och att hon fortsätter vara det trots att omgivningen och Wren ibland tycker att hon borde växa ifrån det och börja leva i den "riktiga världen". 
 
 

 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback