Vi måste sluta ses på det här sättet [bok]


 
Författare: Lisa Bjärbo & Johanna Lindbäck
Titel: Vi måste sluta ses på det här sättet
Utgiven: 2013
Förlag: Gilla Böcker
Språk: Svenska (334s, häftad)
 
Hannah går på gymnasiet, är arton år och kan knappt vänta på att skolan ska vara över så att hon och bästa kompisen Märta kan sticka till Paris. Jens är tjugofyra, nyseparerad och pappa. Deras liv kunde knappt varit annorlunda när de möts vid en bardisk, senare stöter de på varandra på tunnelbanan och när det är dags att gå åt skilda håll inser Hannah att hon kan ta en omväg, bara för att.. 
 
Jag har tidigare tyckt väldigt mycket om Lisa Bjärbos böcker, har dock bara läst någon enstaka titel av Johanna Lindbäck (får nog ändra på det faktiskt..). Vi måste sluta ses på det här sättet är första boken de skriver ihop och är uppbyggd på så sätt att Jens och Hannah får varannat kapitel, Johanna har skrivit Jens stycken och Lisa Hannahs. Jag har tidigare läst en hel del samarbeten, bland annat Per Nilsson och Katarina Keiris I det här trädet, John Green och David Levithans Will Grayson, Will Grayson och jag gillar att det ofta blir större skillnad på berättarrösterna när författarna skriver olika personer. 
 
Det som jag tycker mycket om med Lisa & Johannas berättelse är skillnaden mellan Hannah & Jens, livsmässigt, att låta Jens ha en tvåårig dotter tyckte jag var intressant och som man sällan ser i ungdomslitteratur. I många ungdomsböcker som i alla fall jag snubblat över brukar huvudpersonen vara mellan 14 och 18, det är sällan som huvudpersonerna är äldre än så. Trovärdigheten är också hög, språket känns passande och när man kommit in lite hur Jens och Hannah pratar med varandra så är det en riktigt rolig bok att läsa (deras samtal kan kännas lite udda till en början). Handlingen är intressant och tar oväntade väntningar många gånger, gillade framför allt slutet som kändes helt rätt för den här typen av bok. 
 
En bok som verkligen rekommenderas! Kul med ungdomslitteratur för lite äldre "ungdomar". 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback