; communities


Poesi på internet, i början av tvåtusen-talet växte skrivarcommunities fram som små svampar - plötstlig var de nästan överallt. Idag är tyvärr många av dem bara skuggor av vad de brukade vara, många forum ekar nästan ödsligt tomt och i några fall har de som är ansvariga för siten gett upp. 
 
Sockerdricka är alltid den första sidan jag kommer att tänka på när vi talar internet-poesi. Åldersgräns på femton, aktiviteten om man jämför med ett par år sedan går på sparlåga just nu - men finns fortfarande ett brett utbud med väldigt skiftande nivåer på poesin. Sockerdricka erbjuder även publicering av noveller, artiklar, foton och dagboksinlägg.  
 
Poeter.se är en site som ändå lyckats med att hålla sig aktiv ett tag, min uppfattning och erfarenhet är att de flesta som håller till där är lite äldre - även om sidan vänder sig till alla åldrar. Använder man gratisversionen är man något begränsad i antalet texter man kan publicera. 
 
Båda sidor tillåter att man läser texter utan att vara inloggad eller registrerad medlem, på sockerdricka kan dock den som publicera välja att bara visa verket för inloggade eller vänner. Letar man efter något annat så finns det lite mindre sidor som också erbjuder medlemspublicerad poesi: Haket & Diktkonst är två exempel. Vill man läsa en del äldre dikter av mer erkända poeter kan man vända sig till sidan Poetry Foundation där det är möjligt att söka efter dikter.

Som sagt finns det väldigt många skrivarcommunities i väldigt varierande skepnader och med ett, i många fall, otroligt stort utbud när det kommer till poesi. 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback