Fördömd av Johanne Hildebrandt



"Ett öde fjällandskap i norra Sverige. Den unga arkeologen Helena Torvald gör ett sensationellt fynd: en kvinna som brutalt offrats och gömts i en mosse.

Men när kroppen förs till Stockholms universitet sätts okända krafter i rörelse, och hon tvingas inse att något har gått fruktansvärt fel. Vetenskapen kolliderar med det oförklarliga. Vad hände egentligen för elvahundra år sedan, då tre män sökte sig till fjället med en kropp de kallade Satan?

För sent förstår Helena att offret borde ha förblivit begravt och att hennes band till det förgångna är starkare än hon anat. Nu måste hon besegra det hon släppt lös."



Johanne Hildebrandt har skrivit en bok som påminner mycket om serien Freja, Idun och Saga-triologin. Även om Fördömd innehåller mer spänning och likheterna är snarare berättandet och knytningarna till forntiden. Fördömd var fängslande och spännande läsning. Handlingen spökar lite efteråt. Johannes sätt att berätta och lägga fram berättelsen är fascinerande - inte en enda gång ville jag lägga ifrån mig den. En bra bok som inte direkt rekommenderas till mörkrädda ;)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback