Magic.circle.com, av Gunila Ambjörnsson




Ta dig i akt för önskningar.
Önskningar kan vara farliga...

 "Jenna är sexton år och ensam som fan. Hon står vid randen av en vild fors på Island och önskar hett ett annat liv. Med på resan finns fantasyförfattare från hela världen. Och Jari, föremål för Jennas längtan. Sen är det Hilmar, rockmusiker och asapräst med serieaffären i Reykjavik. Hilmar vill skicka Jenna till Amsterdam. Varför? Till Hilmars serieaffär kommer också Belinda, svensk serietecknare som är precis som Jenna skulle vilja vara. Hon letar efter ett hemligt nummer av Book of Magic.

När Jenna återvänder till Stockholm börjar saker hända. Det är som en annan vilja än hennes egen styr när hon köper en Interrailbiljett och rymmer. På tåget dyker Belinda upp. Färden går till Amsterdam, och vidare genom Europa på jakt efter Book of Magic och en hemlighet. Men kan Jenna lita på Belinda? Och är det inte någon som förföljer dem?

Historien får sin upplösning i den moriske emirens trädgård i södra Spanien. Och kanske är det sant att önskningar är farliga. Men de kan också förändra ens liv."

En rafflande ungdomsbok som behåller läsaren igenom, jag gillade all aktivitet, alla händelser och kopplingar - även om realismen inte alltid höll. Bra ungdomsbok, önskade dock kanske lite mer detaljer - även om språket var bra och miljöerna färgsprakande. Även om boken är orealistisk på många ställen så känns den ändå trovärdig. Språket - smått poetiskt och ibland lite barnsligt, även om kombinationen är magisk - men för det mesta vardagligt men med bra formuleringar.

"Molly MacDuff fäller upp sin paraply. Ur det regnar drömmar, och löv, gula, röda, gröna. Historien drar ihop sig, vänder. Nu vänder den." sidan 169

Rekommenderas, för högstadieåldern :) Trevlig bok & lässtund.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback